Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Europees kampioen en Belgisch kampioene domineren sterkbezette Cross Duatlon in Westrozebeke
Thibaut De Smet wint de cross duatlon van Westrozebeke (foto; 3athlon.be)
Multisports

Europees kampioen en Belgisch kampioene domineren sterkbezette Cross Duatlon in Westrozebeke

Europees kampioen cross duatlon Thibaut De Smet heeft zaterdag in Westrozebeke de 6de manche van de Cross Duatlon Series gewonnen, na een supersnelle wedstrijd met veel grote namen aan de start. Maar er stond zaterdag geen maat op de Europese kampioen die zowel in het lopen als in het mountainbiken indruk maakte. Ex-wielerprof Jelle Wallays deed het ook uitstekend bij zijn debuut. Bij de dames was een dominante Lisa Isebaert een klasse te sterk. Zij verstevigde met een meer dan verdiende overwinning haar leidersplaats in de Cross Duatlon Series.

In de eerste 4 km lopen lag het tempo meteen hoog, met Thibaut De Smet die alleen aan de leiding ging voor Jan Petralia, Sam Gabriëls, titelverdediger Quinten Dewaele en seizoensrevelatie Michiel Stockman. In de 22 km mountainbiken was het alle remmen los bij Thibaut De Smet. Na 1 ronde bedroeg de kloof al ruim een minuut op een achtervolgende groep met onder andere zijn jongste broer Matteo, leider in de Cross Duatlon Series Jonas Vanderhaeghe, Michiel Stockman en Jan Petralia. Terwijl Loorin Bastiaens, Alexander Chamon en vooral Jelle Wallays sterk oprukten, bleef Thibaut De Smet uit de greep van de achtervolgers.

De Europese en vice-wereldkampioen cross duatlon maakte de favorietenrol meer dan waar. Ook in de laatste 4 km lopen, kwam de rest niet meer echt dichterbij. Thibaut De Smet pakte na de winst in de Corrida van Lombardsijde nu ook zijn eerste cross-duatlon zege van 2024. De Smet won in 1u03’48. In een langgerekte spurt werd Michiel Stockman tweede op 1’33 voor Jonas Vanderhaeghe.

Quinten Dewaele hield Jan Petralia achter zich in de strijd om de vierde plaats. Matteo De Smet werd zesde voor Alexander Chamon, Loorin Bastiaens, Sven Vandenbroucke en Nicolas De Smet. Ex-Cofidis prof Jelle Wallays, die dit jaar vijf Ironman races wil gaan doen, maakte een knap debuut met een 12de plaats. Eli Smeyers werd Belgisch kampioen bij de brandweerdiensten.

Belgische kampioene maakt indruk

Lisa Isebaert wint de cross duatlon van Westrozebeke (foto; 3athlon.be)
Lisa Isebaert wint de cross duatlon van Westrozebeke (foto; 3athlon.be)

Bij de vrouwen was Belgisch kampioene Lisa Isebaert een klasse te sterk voor de concurrentie. Al in het eerste lopen had ze een mooie voorsprong en halfweg het mountainbiken bedroeg het verschil al meer dan 3 minuten met Aurelie Vermeir. Lisa Isebaert, die ook soeverein aan de leiding staat in de Cross Duatlon Series, pakte haar eerste zege van 2024 in 1u18’26. Aurelie Vermeir werd tweede op 6’16. Jana Teirlinck werd derde en pakte de Belgische titel bij de brandweerdiensten.

Uitslag Cross Duatlon Westrozebeke 2024