Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van 1984 tot 2024: oudste triatlonclub van België viert 40 jarig jubileum
250 feestvierders vierden zondag het 40-jarig jublieum van triatlonclub Atriac Antwerpen (foto: Atriac)
Nieuws

Van 1984 tot 2024: oudste triatlonclub van België viert 40 jarig jubileum

Atriac, de Antwerpse triatlonclub, heeft zondag 28 januari zijn 40-jarig bestaan gevierd. Sinds de oprichting in 1984, heeft Atriac een indrukwekkende reis doorgemaakt en is het uitgegroeid tot de oudste en één van de grootste triatlonclubs van het land. In 1984 was triatlon een heel nieuwe sport, er waren nauwelijks of geen wedstrijden in de buurt. In een café in Antwerpen kwamen Luc Van Rans en Jef Huyben samen met enkele andere pioniers op het idee om met een triatlonclub te starten. 40 jaar later is Atriac Antwerpen één van de boegbeelden van de triatlonsport in België en dat werd zondag uitgebreid gevierd.

In het bijzijn van meer dan 250 huidige en voormalige leden, sponsors, vertegenwoordigers van Stad Antwerpen en triatlonliefhebbers werden het succes en de toewijding van Atriac gevierd in de Art Nouveau-zaal van Grand Café Horta. Tijdens het jubileum stonden stichters van de club en enkele voormalige topatleten stil bij de rijke geschiedenis van de club en de triatlonsport.

“Atriac is ontstaan als project van een aantal vrienden die sportieve uitdagingen wilden aangaan en zich wilden inzetten voor het propageren van de toen nieuwe sport triatlon,” zeggen Luc Van Rans en Jef Huyben, oprichters van Atriac. “Er is op 40 jaar veel veranderd in de sport en de club, maar we zijn heel blij om te zien dat Atriac nog steeds dezelfde waarden uitdraagt, zoals samenwerking en vooral gezelligheid.”

Al 40 jaar speelt Atriac een leidende rol in de bevordering van duatlon- en triatlonsport in België. Met een stevige traditie van competitie, gemeenschapswerking en sportieve excellentie blijft Atriac zich inzetten voor het inspireren van de volgende generatie atleten en het bevorderen van een gezonde levensstijl.

“Ik ben ongelooflijk trots op waar we vandaag staan met de club,” zegt voorzitter Guy Van Pelt. “Van een groep cafévrienden in het begin zijn we ondertussen uitgegroeid tot een organisatie waar sportievelingen van 4 tot 90 jaar oud zich kunnen uitleven in multisport. Ik kijk enorm uit naar de volgende 40 jaar.”