Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
PTO kondigt tweede Europese triatlon aan en neemt wedstrijd van Challenge over
Sam Laidlow wint de Challenge London triatlon (foto: Challenge Family RR)
Nieuws

PTO kondigt tweede Europese triatlon aan en neemt wedstrijd van Challenge over

Een paar uur voor PTO, de Professional Triathletes Organisation, de volledige kalender van zijn langverwachte PTO World Championship Long Distance Tour zal aankondigen op een groots event in City Hall in Londen, maakten ze maandagavond laat plots bekend dat Londen zelf deel zal uitmaken van de PTO Tour in 2024. De PTO neemt de sinds vorig jaar nieuwe halve triatlon in de Britse hoofdstad over van Challenge Family. We krijgen dus naast Ibiza een tweede triatlon in Europa. Dinsdagnamiddag worden de andere wedstrijden bekendgemaakt.

De race in London, die vorig jaar nog doorging onder het label van Challenge Family, is dus de vierde wedstrijd die dit jaar onderdeel zal uitmaken van de PTO Tour en vindt plaats in het weekend van 27 en 28 juli. Net als alle andere wedstrijden wordt de PTO Londen een 100 km triatlon met 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen. Door de toevoeging van Londen aan Ibiza, Singapore en Lake Las Vegas zijn we ondertussen al zeker van 4 wedstrijden in de nieuwe PTO triatloncompetitie. Dinsdagnamiddag verwachten we dat er nog minstens 2 wedstrijden extra zullen aangekondigd worden.

Dat de PTO de wedstrijd in London opneemt binnen haar PTO Tour, komt volgens PTO CEO Sam Renouf volgens een al jarenlange goede samenwerking met Challenge Family. “We delen dezelfde idealen en ambitie om de sport te laten groeien. Het is onze ambitie om het goede werk van Challenge Family voort te zetten,” aldus Sam Renouf. Challenge Family nam in 2023 de London Triathlon over en zorgde voor het eerst voor een halve triatlon voor de pro-triatleten in de binnenstad.

We volgen de aankondiging van de PTO Tour 2024 in Londen op dinsdagnamiddag van nabij en je mag uiteraard een uitgebreid nieuwsbericht verwachten op 3athlon.be.