Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman benoemt ervaren Amerikaan van fitness-keten tot nieuwe CEO
De Amerikaan Scott DeRue is de nieuwe CEO van Ironman (foto: Ironman RR)
Nieuws

Ironman benoemt ervaren Amerikaan van fitness-keten tot nieuwe CEO

Ironman heeft maandagavond laat bekendgemaakt dat de Amerikaan Scott DeRue de nieuwe CEO wordt van het grootste triatlon- en duursportbedrijf van de wereld. Scott DeRue wordt de opvolger van Andrew Messick die in een turbulent jaar, waarin Ironman vaak onder vuur lag, zijn ontslag als CEO aankondigde in juli van vorig jaar. Scott DeRue heeft een pak ervaring, vooral bij lifestyle en fitness bedrijf Equinox. Hij is zelf ook een duursporter, ultraloper en bergbeklimmer.

Duursporter en bergbeklimmer

Gedurende de eerste periode met DeRue aan het roer, zal Messick overigens nog als adviseur verbonden blijven bij Ironman. Daarnaast zal Messic onderdeel blijven van de Board of Directors. DeRue was voor zijn overstap naar Ironman baas bij Equinox, een lifestyle en fitness merk meer 107 fitnessclubs, een fitnessplatform en verschillende trainings- en coachingsonderdelen. DeRue is zelf ook een duursporter en liep onder andere de Gobi March ultramarathon van 250 kilometer en is daarnaast fervent bergbeklimmer. Hij beklom al zes van de beruchte Seven Summits, zeven iconische bergtoppen.

“Ik ben vereerd om deze organisatie te leiden”, aldus DeRue. “Mijn leven is ontzettend verrijkt door onderdeel uit te maken van de duursport community en ik voel me bevoorrecht dat ik de Ironman Group mag leiden in haar missie om mensen te inspireren en de beste versie van zichzelf te zijn. Hoewel ik geen triatleet ben, werd ik vroeger toch geïnspireerd door de battles tussen Mark Allen en Dave Scott op TV vroeger,” zei hij. “Om mensen zoals zij die verbazingwekkende dingen te zien doen, dat creëerde een gevoel van mogelijkheden,” aldus Scott DeRue.