Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
PEARL iZUMi laat opnieuw van zich horen
Foto's Just Jean media
Gear

PEARL iZUMi laat opnieuw van zich horen

Vorige maand stond in Kortrijk Expo alles in teken van wat ook maar iets met de fiets te maken had. Op Velofollies gaven ook wij onze ogen de kost en daar konden we zeker niet naast de stand van PEARL iZUMi kijken. Net voor de koudeprik die we over ons heen kregen krijgen wij een kledingpakket toegestuurd, perfect op tijd dus!

Regen geen issue

Vorig jaar trok onze huisfotograaf Gert-Jan met oa Jan Bakelants op pad voor de winter- en zomershoot van PEARL iZUMi. Nu mocht hij zelf een pakket samen stellen om zelf de koude te trotseren en zijn mening te geven over de kledij.

De ATTACK WXB JACKET kreeg in de natte november en decembermaanden meteen een grote vuurdoop voorgeschoteld. Lang moest er niet gewacht worden om de waterafstotende coating te testen. Tijdens de eerste rit met het jacket kregen we een uur lang lekkere buien over ons heen maar eenmaal terug thuis mochten we stellen dat ons bovenlijf daar geen enkel probleem mee had. De ATTACK WXB JACKET doet uitstekend zijn werk, meer zelf, het is een van de betere regenjack die we de revue al zagen passeren.

Ook de snit is een pluspunt van deze jacket. Geen lompe jas die bij de minste windstoot erop los fladdert maar een strakke jas met het nodige draagcomfort omschrijft deze regenjas. Ook de maatvoering ligt perfect in de lijn bij wat we bij de meest merken gewoon zijn.

Opvallen mag

Hoe sober de regenjas eruit zag, des te opvallender is de EXPEDITION ALPHA JACKET. Ook al wordt deze jacket gepromoot voor de gravelaars onder ons, toch is dit over het algemeen een ideale fietsjas om de wintermaanden mee te doorstaan op welke tweewieler je ook rijdt. De iets lossere snit maakt dat je makkelijk nog een onderlaagje kan dragen voor mocht dit nodig zijn maar laat je niet misleiden door het vederlichte gevoel: deze alpha jacket geeft echt wel genoeg warmte dus maakt niet de fout zoals ons door bij een temperatuur van 5 graden toch nog een extra dikke laag hieronder te dragen want al snel zal je merken dat dit helemaal niet nodig was.

Gewatteerde panelen aan de binnenkant van deze EXPEDITION ALPHA JACKET maken van deze jas de ideale compagnon tegen koude temperaturen. Er werd gekozen om deze enkele te plaatsen op de zones die het meest onderhevig zijn aan de koude (lees daar waar de wind het meest tegen botst): de borst, bovenarmen en schouders. Een strategisch goed keuze want anders dreigt deze jas een natte spons te worden na een hevige training wanneer je ze rondom met deze panelen zou bedekken

Een niet onbelangrijke detail bij beide de jackets is de keuze voor de dubbele rits, iets wat we veel missen bij andere merken zeker wanneer we over winterkledij spreken. Het gebeurd al snel dat we iets nodig hebben wat niet in de zak zit van de buitenste laag en met de hand onder het jasje kruipen is ook niet altijd een even groot succes gebleken. Kenners zullen dit beamen… Anderzijds is diezelfde rits (zeker bij de Expedition Alpha Jacket) onze grootste bezorgdheid. De ritssluiting voelt wat goedkoop aan maar we kunnen enkel nog maar over een gevoel spreken. De tijd zal uitwijzen of onze ongerustheid hierover gerechtvaardigd was.

Warme en droge benen

Natuurlijk zou de perfecte winterkit pas compleet zijn met een aangepaste fietsbroek. De AMFIB CYCLING BIB TIGHT is de warmste winterbroek binnen de range van PEARL iZUMi en dat kunnen we na meerdere ritten tijdens de koude januari periode alleen maar beamen. Dankzij de softshell panelen op de broek is deze bib tight ook nog eens waterafstotend, iets wat we ook hebben mogen ondervinden in die weken voor de winterprik.

Let wel dat deze fietsbroek wel redelijk strak aanvoelt dus als je twijfelt tussen 2 maten, kies dan gerust voor de grootste maat zodat je de naden niet letterlijk uit je broek trekt.

Ons verdict

Het was al een tijdje geleden dat we nog een met kledij van PEARL iZUMi op pad gingen en stelden daarom misschien wel enkele vragen over de kwaliteit van het fietsmerk. We waren dan ook meer dan aangenaam verrast om het nieuwe wintergamma te mogen uittesten, topkwaliteit voor een mooie prijs als je het ons vraagt.

De prijzen liggen ook volledig op dezelfde lijn van het wintergamma van de andere merken. Voor een adviesprijs van €205 haal je de AMFIB CYCLING BIB TIGHT in huis en de regenjas is met een prijs van €135 zeker niet teveel gevraagd. De wat meer opvallende EXPEDITION ALPHA JACKET kost €195. Bezoek zeker eens de website van PEARL iZUMi op het volledige gamma te bekijken.