Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lucy Charles gaat vol voor nieuwe T100 en start niet in WK Ironman Nice: “Mijn wereldtitel Ironman verdedig ik wel in Kona”
Lucy Charles-Barclay bij de voorstelling van de T100 Triathlon World Tour in Londen (foto: 3athlon.nl)
Nieuws

Lucy Charles gaat vol voor nieuwe T100 en start niet in WK Ironman Nice: “Mijn wereldtitel Ironman verdedig ik wel in Kona”

De Britse triatlete Lucy Charles-Barclay werd in 2023 na een resem tweede plaatsen meer dan verdiend de nieuwe wereldkampioene Ironman in Kona, maar bij de voorstelling van de gloednieuwe T100 Triathlon World Tour van PTO en World Triathlon dropte Lucy een bommetje. Ze bevestigde dat ze in 2024 niet aan de start komt van het wereldkampioenschap Ironman in Nice. “Mijn wereldtitel Ironman verdedig ik wel in Kona,” zei Lucy. Ze focust in 2024 volop op de nieuwe T100 competitie, die dinsdagnamiddag in Londen bekendgemaakt werd, en de bijhorende wereldtitel long distance triatlon van World Triathlon.

Terwijl Ironman uitpakte met Scott DeRue als nieuwe CEO, kwam het allergrootste nieuws dinsdag vanuit Londen. Daar werd de nieuwe T100 Triathlon World Tour van PTO en World Triathlon voorgesteld. De acht triatlons zitten redelijk in de buurt van een paar belangrijke Ironman triatlons, waaronder het WK Ironman voor de vrouwen in Nice. Op de vraag of Lucy Charles de combinatie van de twee ziet zitten, pakt ze uit met een verrassend antwoord. “Ik focus in 2024 volledig op de T100. Ik zal niet van start gaan in het WK Ironman in Nice. Ik heb mijn wereldtitel behaald in Kona en ik beschouw het verdedigen van mijn wereldtitel dan ook over twee jaar in Hawaii,” aldus Lucy Charles-Barclay.

De Britse is de grote blikvanger in de nieuwe T100 Triathlon World Tour, samen met Ashleigh Gentle, Anne Haug en Taylor Knibb. Ook Daniela Ryf, Flora Duffy, Laura Philipp en Chelsea Sodaro zitten bij de 20 vrouwen die startrecht krijgen in de T100. Hier vind je het overzicht van alle triatleten die we in de eerste jaargang van de T100 Triathlon World Tour aan het werk zullen zien.