Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hanne De Vet pakt eerste 70.3 Ironman podium in Australië ondanks valpartij
Hanne De Vet finisht als derde in de 70.3 Ironman Tasmania
Nieuws

Hanne De Vet pakt eerste 70.3 Ironman podium in Australië ondanks valpartij

De Wuustwezelse triatlete Hanne De Vet is zondagochtend knap derde geworden in de 70.3 Ironman Tasmania in Australië, ondanks een valpartij in het begin van het fietsen. Voor Hanne De Vet, sinds dit seizoen individuele atlete met steun van Toyo Tires, is het haar eerste podium op een 70.3 Ironman triatlon, nadat ze vorig jaar voor het eerst de stap zette richting lange afstand. De winst in Hobart ging naar de wereldkampioene Ironman van 2022, Chelsea Sodaro. De Amerikaanse klopte de Australische Grace Thek. Bij de mannen pakte de Australiër Nick Thompson de overwinning. Cameron Wurf werd derde.

Het was nog zaterdagavond Belgische tijd toen Hanne De Vet van start ging in haar eerste triatlon van het nieuwe seizoen. Na 1.900 meter zwemmen ging Vetje meteen aan de leiding met een minuut voorsprong op een groepje met onder andere Grace Thek en Chelsea Sodaro. Haar voorsprong speelde ze helaas snel kwijt door een valpartij in de beginfase van het fietsen. Gelukkig kon Hanne wel verder. Na 90 km wisselde ze als derde op 1’50 van Sodaro en 35 seconden achter Grace Thek.

Sodaro en Thompson winnen

Chelsea Sodaro wint de 70.3 Ironman Tasmania (foto: Ironman)
Chelsea Sodaro wint de 70.3 Ironman Tasmania (foto: Ironman)

In de 21 km lopen kwam Sarah Crowley nog sterk opzetten, maar Hanne bleef een vlak tempo aanhouden en slaagde er in om haar derde plaats vast te houden. Chelsea Sodaro won de 70.3 Ironman Tasmania in 4u18’59. Grace Thek werd tweede op 4’30. Hanne De Vet pakte haar eerste 70.3 podium in 4u26’40 op 7’40 van de Ironman wereldkampioene van 2022.

Bij de mannen kreeg Javier Gomez net zoals in de Tauranga Half af te rekenen met pech op de fiets. Iedereen rekende dan vooral op hardrijder Cam Wurf, maar het was de Australiër Nick Thompson die sterk uitpakte in het fietsen. De winnaar van de 70.3 Ironman Sunshine Coast van 2023 zette Wurf op meer dan vijf minuten in de 90 km fietsen. Thompson stond de leidersplaats niet meer af en won in Hobart in 3u54’10 met 3’57 voorsprong op Mitch Kibby, die voor het tweede jaar op rij tweede werd. Cam Wurf pakte de derde plaats op 5’50 van Thompson.