Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nederlandse ex-mountainbiker klopt Belgen in cross duatlon Etten-Leur
Het podium van de cross-duatlon van Etten-Leur met Wouter Wuilmus, Geert Van Kuijk en Geert Lauryssen (foto: Geert Van Kuijk RR)
Multisports

Nederlandse ex-mountainbiker klopt Belgen in cross duatlon Etten-Leur

Geen nieuw Belgisch succes in de cross-duatlon van Etten-Leur want oud-winnaars Wouter Wuilmus en Geert Lauryssen moesten hun meerdere erkennen in de Nederlandse duatleet en ex-mountainbiker Geert Van Kuijk. Wouter Wuilmus pakte de tweede plaats en Geert Lauryssen werd derde in zijn eerste wedstrijd sinds zijn overwinning in de Hel van Kasterlee in december. De Nederlandse Lotte Bakx pakte de winst bij de vrouwen.

Van Kuijk, in december nog 11de in de Hel van Kasterlee, won de wedstrijd voor het tweede jaar op rij in een tijd van 1u21’37 en legde al tijdens de eerste run de basis voor z’n overwinning. Uiteindelijk had hij op de streep een marge van net geen minuut op Wouter Wuilmus, die voor de achtste keer tweede werd in Etten-Leur in 1u22’34. Helleveeg Geert Lauryssen maakte het podium compleet met een derde plaats en finishte in een tijd van 1u23’05.

In tegenstelling tot de winnaar bij de mannenrace ging Lotte Bakx niet direct aan de leiding tijdens het eerste looponderdeel, maar toch trok ze de wedstrijd dus wel op een mooie manier naar zich toe. Dat deed ze in een tijd van 1u38’18, waarmee ze onder andere Marleen van Roessel wist af te troeven. Van Roessel werd tweede in 1u39’47 en finishte dus ongeveer anderhalve minuut van het goud. Op de derde vrouw was het vervolgens iets langer wachten; de Belgische Kato van Cleuvenbergen werd derde in 1u45’09.