Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ex-wielrenner Jelle Wallays wordt triatleet: “Niet mijn idee om ineens 5 Ironman triatlons te gaan doen”
Jelle Wallays aan de finish van de cross duatlon van Westrozebeke (foto: Triatlon Vlaanderen/Stijn Vandecapelle)
Nieuws

Ex-wielrenner Jelle Wallays wordt triatleet: “Niet mijn idee om ineens 5 Ironman triatlons te gaan doen”

Ex-wielrenner Jelle Wallays heeft grote triatlonplannen in 2024 want de West-Vlaming wil aan maar liefst 5 Ironman triatlons meedoen, waarvan 2 volledige Ironmans. Jelle Wallays zwaaide eind 2023 af als profwielrenner na een mooie carriere bij onder andere Cofidis en Lotto-Soudal, maar hij blijft sportief sterk bezig. Dat bewees hij afgelopen zaterdag met een knap debuut in de crossduatlon van Westrozebeke waar hij na een mooie inhaalrace op een degelijke 12de plaats finishte in een sterk deelnemersveld. Het lopen ging hem vrij goed af. “Maar aan mijn zwemmen is nog veel werk aan,” aldus Jelle.

Mooi debuut in crossduatlon Westrozebeke

Jelle Wallays in de cross duatlon van Westrozebeke (foto: Triatlon Vlaanderen/Stijn Vandecapelle)
Jelle Wallays in de cross duatlon van Westrozebeke (foto: Triatlon Vlaanderen/Stijn Vandecapelle)

De oud-winnaar van Dwars Door Vlaanderen en een etappe in de Ronde van Spanje oogde zaterdag in Westrozebeke nog altijd superscherp. Wallays is dan ook volop in training voor zijn nieuwe sportieve carriere. Na een profcarriere in het wielrennen van maar liefst 12 jaar wil de 34-jarige ex-renner uit Roeselare een volbloed triatleet worden. Waar andere wielrenners wel eens de uitdaging van 1 Ironman triatlon durven aangaan, legt Wallays de lat meteen een heel stuk hoger. Onder begeleiding van Frederik Van Lierde traint hij voor maar liefst vijf Ironman races, drie 70.3 triatlons en twee volledige Ironman triatlons in 2024.

Ironman Lanzarote en Ironman Nice

Het lopen zag er redelijk snel uit, al deed zijn harde werken op de loopsloefen ons een beetje denken aan de stijl van Seppe Odeyn, maar hey, die is daar ook razendsnel mee. Het mountainbiken ging hem ook goed af in zijn eerste cross-duatlon. Wij spraken Jelle Wallays na afloop van de race in Westrozebeke en het gevoel zat goed. “Het was leuk om mijn debuut te maken in deze cross-duatlon. Het lopen ging me goed af, toch zeker het tweede lopen.”

“Ik heb inderdaad het plan om vijf Ironman triatlons te doen. Ik doe dit jaar aan de Ironman Lanzarote mee en de Ironman van Nice. Daarnaast doe ik nog drie 70.3 Ironman triatlons waaronder de 70.3 Ironman Belgium in Knokke-Heist. Of Frederik het een goed idee vindt dat ik in mijn debuutjaar meteen vijf long distance triatlons doe? Absoluut, want het idee om ineens vijf Ironman triatlons te gaan doen komt niet van mij, maar van Frederik zelf,” lacht Jelle. “De trainingen gaan goed, maar aan mijn zwemmen is nog veel werk aan,” aldus Jelle Wallays.