Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens slaat WTCS triatlon Abu Dhabi over en start seizoen met 70.3 Ironman
Jelle Geens won de WTCS triatlon in Abu Dhabi in 2021 (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Jelle Geens slaat WTCS triatlon Abu Dhabi over en start seizoen met 70.3 Ironman

Op 8 en 9 maart wordt in Abu Dhabi de eerste triatlon van de World Triathlon Championship Series van het olympische seizoen gehouden. Dinsdag werd de startlijst voor die eerste WTCS triatlon van 2024 bekendgemaakt en daarop staat geen Jelle Geens. De Belgische triatleet stelt zijn seizoenstart nog even uit, dankzij een uitstekende olympische ranking en het prille vaderschap. En hij vertelde ons dat hij zijn seizoen start met een long distance triatlon.

Bij de mannen komen op 8 en 9 maart Marten Van Riel en Arnaud Mengal in actie op de WTCS triatlon van Abu DHabi. Jelle Geens, die in november 2021 nog de winst pakte in Abu Dhabi, heeft andere plannen, maar gelukkig heeft het niks met blessures te maken. “Neenee, ik heb geen last van blessures of zo,” vertelt Jelle. “Ik heb er gewoon voor gekozen om Abu Dhabi over te slaan. Ik ben al geselecteerd voor de Spelen en moet dus niet zo vroeg al racen.”

70.3 Ironman in april

Zijn traject richting Parijs gaat via de WTCS triatlons van Yokohama en Hamburg, maar zijn seizoensopener wordt een halve triatlon. “Ik start mijn seizoen op 6 april met de 70.3 Ironman Oceanside, daarna doe ik Yokohama en Hamburg en dan Parijs.” Dat geeft de kersverse papa wat extra tijd om bij dochtertje Sienna te zijn, die in november 2023 geboren is. “Alles gaat goed met Sienna. Zij is ook één van de redenen dat ik mijn seizoen wat later start. Met de baby wou ik niet te veel stress om op tijd in topvorm te zijn,” aldus Jelle.

Valerie en Hanne in Nieuw-Zeeland

Bij de vrouwen komen Jolien Vermeylen en Claire Michel aan de start in Abu Dhabi, waar ook een Mixed Team Relay triatlon op het programma staat. Valerie Barthelemy start haar seizoen dit weekend in de Oceania Cup in Wanaka, in Nieuw-Zeeland, haar nieuwe trainingslocatie na Boulder. Een week later start ze in de World Cup triatlon in Napier. In de beide Nieuw-Zeelandse triatlons krijgt ze het gezelschap van Hanne De Vet.