Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Short en long distance triatlons dit weekend in Nieuw-Zeeland, met 2 Belgische triatletes
Hanne De Vet (r) op het podium van de 70.3 Ironman Tasmania (foto: 3athlon.be Ironman video screenshot)
Nieuws

Short en long distance triatlons dit weekend in Nieuw-Zeeland, met 2 Belgische triatletes

Terwijl het op wedstrijdgebied nog erg rustig is bij ons, gaat het triatlonseizoen down under in volle vaart voort met dit weekend een iconische triatlonrace in Nieuw-Zeeland, al kijken we niet alleen uit naar de lange afstand van de Challenge Wanaka, maar ook de Oceania Cup Wanaka. Vrijdagochtend vroeg Belgische tijd staan namelijk twee Belgische triatletes aan de start. Hanne De Vet keert na haar knappe derde plaats in de 70.3 Ironman Tasmania weer even terug naar de korte afstand. En Valerie Barthelemy gaat op olympische puntenjacht in Wanaka.

Valerie Barthelemy heeft van Nieuw-Zeeland haar nieuwe uitvalsbasis gemaakt en is van Boulder, Colorado naar de andere kant van de wereld gereisd om er te trainen. Ze start haar seizoen met de sprinttriatlon van de Oceania Cup in Wanaka. “Ik ben momenteel in Nieuw-Zeeland en ik kijk er naar uit om te racen in de continental cup van Wanaka. Een week later doe ik ook de World Cup triatlon in Napier in Nieuw-Zeeland mee. Ik kan wat extra olympische punten gebruiken, want vorig jaar zakte ik in de ranking waardoor ik niet meer automatisch in aanmerking kwam voor deelname aan de WTCS in Abu Dhabi. Ik sta er op de wachtlijst en hoop er daar alsnog bij te zijn,” aldus Valerie.

Hanne De Vet is ook al even in Nieuw-Zeeland aan het trainen en pakte pas nog een heel mooie derde plaats in de 70.3 Ironman Tasmania. Het wordt vooral uitkijken hoe goed ze hersteld is van de valpartij bij het begin van het fietsen in die halve triatlon. In Wanaka krijgt ze een sprinttriatlon voor de kiezen, met 750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. De start van de vrouwen is om 18u30 plaatselijke tijd, bij ons is het dan vrijdagochtend 6u30. De mannen starten om 7u45 Belgische tijd. Er doen geen Belgische mannen mee.

De Oceania Cup in Wanaka wordt op vrijdagavond gehouden als voorprogramma van de Challenge Wanaka. Deze grote internationale halve triatlon wordt zaterdag down-under gehouden, bij ons is het dan vrijdagavond 19u05. Voor de Nederlandse triatlonfans wordt het vooral uitkijken naar Els Visser die revanche wil nemen voor haar tweede plaats in 2023 nadat ze verkeerd fietste in het spoor van Rebecca Clarke.