Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alweer profwielrenner die snelle loopbenen laat spreken in 10K Monaco Run
Bauke Mollema bij de Monaco Run (foto: Instagram Bauke Mollema RR)
Multisports

Alweer profwielrenner die snelle loopbenen laat spreken in 10K Monaco Run

De Nederlandse profwielrenner Bauke Mollema, die dit seizoen voor Lidl-Trek uitkomt, heeft dit weekend in Monaco een snelle 10 km gelopen. Met een snelle tijd van 31’40 pakte Mollema een knappe vierde plaats op de 10 km Monaco Run, op 57 seconden van winnaar Anthony Barriere, een Franse duatleet die de Monaco Run won in 30’43. De laatste tijd zien we wel meer wielrenners die de loopschoenen aantrekken, vaak met succes.

Extra opvallend was dat Mollema tijdens het lopen ook nog de tijd had om high-fives uit te delen aan publiek en zichtbaar onvermoeid over de finish kwam. Mollema werd vierde overall, maar won zijn Age Group categorie. Mollema liep een gemiddelde snelheid van 3’09 per kilometer. De Monaco Run is een prestigieuze wedstrijd, waar topduatleet Arnaud Dely in 2022 de toen nog tweede snelste Belgische 5 km ooit liep.

Mollema is niet de eerste wielrenner die succesvol blijkt in het hardlopen. Onlangs baarde Tom Dumoulin bijvoorbeeld nog opzien door de halve marathon van Amsterdam in 1u10 te lopen. In eigen land maakt Jelle Wallays dit seizoen de overstap van wielrennen naar triatlon. En in de Trail de la Soupe zagen we in december 2023 nog een sterke Tiesj Benoot aan het werk.

Uitslag Monaco Run 10K 2024