Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Els Visser pakt revanche in Challenge Wanaka triatlon, Kyle Smith wint voor eigen volk
Els Visser wint Challenge Wanaka (foto: Challenge Family)
Nieuws

Els Visser pakt revanche in Challenge Wanaka triatlon, Kyle Smith wint voor eigen volk

De Nederlandse triatlete Els Visser heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag Belgische tijd de Challenge Wanaka gewonnen, één van de eerste grote internationale halve triatlons van het jaar. Visser maakte indruk met een alweer sterk fietsnummer en liep op het grotendeels onverharde loopparcours maar liefst 8 minuten uit. Ze nam revanche voor vorig jaar toen ze naast de overwinning greep door een wegvergissing toen ze Rebecca Clarke volgde op de fiets. Bij de mannen won thuisatleet Kyle Smith.

De Challenge Wanaka leek opnieuw uit te draaien op een duel tussen Bec Clarke en Els Visser, maar deze keer liet de Nederlandse het zo ver niet komen. Ze maakte in de 90 km fietsen haar achterstand van 4’30 in de 1.900 meter zwemmen al snel goed. Visser trok stevig in de aanval en wisselde met 2’03 voorsprong op Clarke. Aleisha Wesley volgde op 5 minuten, Laura Siddall moest bijna 10 minuten goedmaken.

In de grotendeels off-road halve marathon stond er geen maat op Els Visser. Ze stormde naar een verdiende overwinning in 4u34’46. Rebecca Clarke werd tweede op maar liefst 8’43. Laura Siddall werd op 9’35 derde.

Bij de mannen pakte Kyle Smith stevig uit in het fietsen. Hij wisselde met een voorsprong van meer dan 8 minuten en stond de leidersplaats niet meer af. Smith won voor eigen volk in 3u53’08. Zijn landgenoot Mike Phillips werd tweede op 5’02. Met Jack Moody op 3 kleurde het volledige podium Nieuw-Zeelands.