Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Italianen pakken dubbele winst in Oceania Cup triatlon Wanaka, Hanne De Vet net buiten top-10
De Italiaanse triatlete Ilaria Zane wint de Oceania Cup in Wanaka (foto: 3athlon.be/screenshot Triathlon New Zealand reel)
Nieuws

Italianen pakken dubbele winst in Oceania Cup triatlon Wanaka, Hanne De Vet net buiten top-10

De Italiaanse triatlete Ilaria Zane heeft haar favorietenrol helemaal waargemaakt in de eerste Continental Cup triatlon van het jaar, vrijdagochtend Belgische tijd. Ze was mee in een kopgroep van 4 triatletes in de sprinttriatlon voor de Oceania Cup in Wanaka en maakte het af in het lopen, al werd ze stevig onder druk gezet door de Zwitserse Jolanda Annen. De Belgische triatlete Hanne De Vet, pas nog derde in de 70.3 Ironman Tasmania, was mee in de achtervolgende groep en finishte net buiten de top-10. Valerie Barthelemy moest verstek laten gaan voor haar eerste wedstrijd van het seizoen door een positieve Covid-19 test. Bij de mannen zorgde Alessio Crociani voor een Italiaanse dubbel.

Pech voor Valerie Barthelemy, die zich wat ziek voelde en een Covid-test deed en vervolgens positief testte voor Covid-19. Ze kwam dus uiteindelijk niet aan de start van de Oceania Cup in Wanaka. Toyo Tires-triatlete Hanne De Vet verdedigde de Belgische kleuren. Zij maakte deel uit van de achtervolgende groep en liep in de 5 km naar de 14de plaats op 2’29 van winnares Ilaria Zane. De Italiaanse kwam als eerste van de kopgroep van 4 uit de tweede wisselzone en stond de leidersplaats niet meer af, hoewel Jolanda Annen haar nog stevig onder druk zette. Zane won in 53’39 met 7 seconden voorsprong op Annen. Thuisatlete Olivia Thornbury werd derde op 15 seconden.

Bij de mannen klopte de Italiaan Alessio Crociani thuisfavoriet Dylan McCullough in een spannend duel. Crociani won in 47’33 met 4 seconden voorsprong op de Kiwi. De Australiër Luke Schofield werd derde. Nederlander Donald Hillebregt werd 14de op net geen twee minuten. Er stonden geen Belgische mannen aan de start.

Uitslag Oceania Cup triatlon Wanaka 2024 vrouwen

Uitslag Oceania Cup triatlon Wanaka 2024 mannen