Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische winst in Nederlandse cross-duatlon in Waalwijk
Wouter Wuilmus in de eerste run in de cross duatlon van Waalwijk (foto: Facebook Wouter Wuilmus RR)
Multisports

Belgische winst in Nederlandse cross-duatlon in Waalwijk

De Belgische duatleet Wouter Wuilmus heeft de cross-duatlon van Waalwijk op zijn naam geschreven, een echte klassieker op de Nederlandse kalender. Zondag waren ze in Waalwijk alweer toe aan de 32ste editie. In druilerige omstandigheden won Wouter Wuilmus, pas nog tweede in ook al een Nederlandse cross-duatlon in Etten-Leur, met een voorsprong van ruim drie minuten. De Nederlandse Elena Ecker won bij de vrouwen met meer dan 10 minuten verschil.

De wedstrijd over 8 km lopen, 20 km mountainbiken en nog eens 4 km lopen werd gedomineerd door Wouter Wuilmus, al moest hij in het eerste lopen nog in de achtervolging. “Na 8 km lopen kwam ik met een minuut achterstand in de wissel,” vertelt Wouter. “Eens op de mountainbike heb ik stevig doorgetrokken en na een halve ronde had ik de koploper te pakken. Ik heb gekozen voor de aanval en ben vol doorgereden tijdens het mountainbiken.”

“Zo kwam ik met een ruime voorsprong in de wissel. Ik liep nog een stevig tempo in de laatste 4 km en kon zo de overwinning pakken in Waalwijk,” aldus een blije Wouter Wuilmus, die vorig jaar tweede werd in Waalwijk. Wouter won in een tijd van 1u31’25. Hij was ruim drie minuten sneller dan Sander de Bart die in 1u34’30 tweede werd. Leenart van Eck werd derde in 1u36’59.

Bij de vrouwen was de cross-duatlon een prooi voor de Nederlandse Elena Ecker, die na 1u47’58 over de finish kwam en liet zien dat er geen maat op haar stond. Runner-up Marieke Brouwers finishte in 1u58’08 en moest dus meer dan 10 minuten toegeven op de winnares. De strijd om het zilver en brons was daarentegen wel spannend, want Ciska Hensen finishte vlak achter Brouwers als derde in 1u58’25.