Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triathlon24 trekt Vlaanderen en Nederland door met 20ste wetsuit testdagen
Triatleten testen de BTTLNS wetsuit in open water (foto: Triathlon24.be RR)
Extra

Triathlon24 trekt Vlaanderen en Nederland door met 20ste wetsuit testdagen

Het nieuwe triatlonseizoen komt er met rasse schreden aan en dus wordt het de hoogste tijd om je nieuwe wetsuit te testen. Met maar liefst zeventien locaties doorheen Vlaanderen en Nederland biedt Triathlon24 je uitgebreid de kans om wetsuits van onder andere BTTLNS, Orca, Sailfish, Zone3, 2XU en Aquaman te testen. In maart kan je in de Wezenberg in Antwerpen en in het stedelijk zwembad in Kessel-Lo gaan testen. Later op het seizoen volgen ook nog testdagen in open water in De Mosten in Meer, het Bastion in Kinrooi en de Blaarmeersen in Gent.

Deelname aan de wetsuit testdagen van triathlon24 is gratis en volledig vrijblijvend. Je bent dus niet verplicht om een wetsuit aan te schaffen. De testdag is vooral ideaal als je voor het nieuwe seizoen op zoek bent naar een nieuwe wetsuit. Gratis aanmelden kan via deze link. In de vele mogelijkheden die je als triatleet hebt – wetsuits komen in tientallen merken, soorten en maten – kan het tenslotte lastig blijken de juiste keuze te maken. “Daar helpen wij graag mee”, legt Mike van den Broek uit. “Met het juiste advies kunnen we atleten ondersteunen in hun zoektocht naar de beste wetsuit. De ‘beste wetsuit’ is tenslotte ontzettend persoonlijk en hangt af van verschillende factoren. Daarom is het ook zo fijn dat je bij onze wetsuit testdagen de pakken in het water kunt testen en er altijd iemand met je meekijkt.”

Locaties in Vlaanderen en Nederland en België, binnen én buiten

Belgen kunnen in eigen land terecht in Antwerpen (17 maart), Leuven (24 maart), Meer (21 april), Kinrooi (5 mei) en Gent (11 mei). Op de laatste drie locaties wordt in open water gezwommen en in Antwerpen en Leuven wordt in een binnenbad gezwommen.

Voor Nederlanders worden de testdagen op 3 maart afgetrapt in Maastricht. Daarna volgen locaties Aalsmeer (10 maart), Dordrecht (23 maart), Nijmegen (30 maart), Wierden (6 april), Utrecht (7 april), Heerenveen (14 april), Amstelveen (28 april), Vught (4 mei), Den Haag (12 mei), nogmaals Utrecht (26 mei) en nogmaals Maastricht (2 juni). In Nijmegen, Amstelveen, Vught en de tweede keren Utrecht en Maastricht wordt in open water gezwommen, terwijl de overige testdagen zich in een binnenbad afspelen.

Meer informatie via deze link. Hieronder een overzicht van alle wetsuit testdagen: