Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Xterra Marokko 4 dagen voor start afgelast, veel triatleten al ter plaatse of onderweg
De Xterra Marokko is 4 dagen voor de start gecanceld (foto: 3athlon.be/Screenshot Xterra)
Multisports

Xterra Marokko 4 dagen voor start afgelast, veel triatleten al ter plaatse of onderweg

De Xterra Marokko cross-triatlon, die op 25 februari voor het eerst in Taghazout Bay zou plaatsvinden, is 4 dagen voor de start van de triatlon plots afgelast, wat vooral een enorme domper is voor de triatleten die al ter plaatse zijn of onderweg zijn naar Marokko. Onder hen zijn ook een aantal Belgische triatleten. De Xterra Marokko is een evenement van plaatselijke organisator Souss Triatlon. Volgens Xterra is de vergunning van Souss Triathlon voor de wedstrijd ingetrokken. Ondertussen regent het boze reacties op social media van gedupeerde atleten.

“Na bericht te hebben ontvangen van Souss Triathlon, het lokale organisatiecomité dat belast is met de vergunningverlening, planning en uitvoering van het evenement, zijn wij op de hoogte gesteld van de intrekking van vergunningen die essentieel zijn voor een veilig en wettig verloop van het evenement. Bijgevolg kan Souss Triathlon het evenement in geen enkele hoedanigheid laten doorgaan”, klinkt het in het persbericht van Xterra.

“De onverwachte annulering van Xterra Marokko is even ontmoedigend voor zowel de Xterra organisatie als alle deelnemende atleten. Ons Xterra EMEA-team heeft zich de afgelopen 24 uur onvermoeibaar ingespannen om een oplossing te vinden. Echter, bij gebrek aan garanties met betrekking tot de veiligheid van de atleten, moeten we de beslissing van Souss Triathlon om het evenement te annuleren erkennen en respecteren.”

“Zodra Xterra de situatie volledig heeft begrepen en tot een overeenkomst is gekomen met Souss Triathlon, zal er rechtstreeks contact worden opgenomen met de getroffen atleten om meer informatie te verstrekken over de terugbetaling van inschrijvingsgelden voor evenementen en eventuele vervolgacties,” aldus Xterra.

Vooral het feit dat de annulatie er pas op het allerlaatste moment komt en er niet eerder gecommuniceerd is, zorgt voor bakken kritiek op Xterra. Veel triatleten zijn al ter plaatse, anderen onderweg en nog anderen hadden hun reis al geboekt, onder wie een aantal Belgische triatleten.