Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jaar na gruwelijk ongeval wint Erwin Vanderplancke Africa Cup triatlon in Egypte
Erwin Vanderplancke wint de Africa Cup triatlon in Sharm El Sheik (foto: World Triathlon RR)
Nieuws

Jaar na gruwelijk ongeval wint Erwin Vanderplancke Africa Cup triatlon in Egypte

De Belgische triatleet Erwin Vanderplancke heeft vrijdag de Africa Cup triatlon van Sharm El Sheikh gewonnen. De overwinning in de sprinttriatlon in Egypte was al zijn tweede van het seizoen nadat hij vorige week ook al de sterkste was in de Portugese Triatlon Cup race in Santo Andre in Portugal. De zege van Erwin Vanderplancke is des te opmerkelijker omdat hij bijna een jaar geleden het slachtoffer was van een gruwelijk ongeval toen hij in Portugal op de fiets werd aangereden, met zware verwondingen en een gehavend gezicht tot gevolg. Na een lange, zware en vooral pijnlijke revalidatie is Erwin volledig terug en dat doet hem duidelijk deugd. “Het is ongelofelijk om te staan waar ik nu sta, 9,5 maand na het vreselijke ongeluk…”

Erwin Vanderplancke was erg actief op de fiets in de Egyptische sprinttriatlon en met een snelle wissel ging hij in de 5 km lopen aan de leiding om die leidersplaats niet meer af te staan. “Het ging echt goed van begin tot eind,” vertelt Erwin. “Ook al was de organisatie niet perfect. Het is een Africa Cup, dus veel meer kun je niet verwachten. Ik had een goed gevoel op de fiets. Misschien heb ik iets te hard gepusht. Maar op een technisch en vrij gevaarlijk parcours was het belangrijk om voorop te zijn.”

“In het lopen had ik al snel een gat van een paar meter, dankzij een bliksemsnelle wissel in 20 of 30 seconden. Na 1 km had ik al 100 meter voorsprong en ik passeerde halfweg na 2,5 km met 20 seconden voorsprong. Toen kon ik bijna al van het moment genieten. Mijn tempo was echt goed en ik had nog kunnen versnellen als er nog iemand was teruggekomen. Vorige week won ik al in Portugal, met hetzelfde gevoel. Het enige wat we nu moeten doen, is dat reproduceren in de wereldbeker wedstrijden, de Europese wedstrijden en de World Series. Ik denk dat het een goed jaar gaat worden. Het is in ieder geval goed begonnen! 9,5 maand geleden was ik betrokken bij een vreselijk ongeluk. Om te staan waar ik nu sta, is gewoon ongelooflijk”, aldus Erwin Vanderplancke, die binnenkort bovendien ook nog papa wordt.

Zoals Erwin al vertelde, zijn de Africa Cup triatlons niet meteen de meest strak georganiseerde races. Het is dan ook, naar goeie Africa Cup gewoonte, nog even wachten op de officiële uitslagen, maar die voegen we hier zeker later nog toe.