Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ironman kondigt datums aan voor het WK Ironman van 2025 in Nice en Kona, ook in 2026 op twee plaatsen
Lucy Charles wint WK Ironman in Hawaii (foto: Ironman/Getty Images)
Nieuws

Ironman kondigt datums aan voor het WK Ironman van 2025 in Nice en Kona, ook in 2026 op twee plaatsen

De Ironman organisatie heeft woensdag de datums bekendgemaakt voor de wereldkampioenschappen Ironman van 2025, die opnieuw in Nice en Kona zullen plaatsvinden. Beide WK’s vallen opnieuw wat vroeger dan in 2024, waar een tweetal weken opgeschoven is, vooral in functie van de Olympische Spelen en de Paralympics. Het WK voor de mannen vindt op zondag 14 september 2025 plaats in Nice, de vrouwen racen op zaterdag 11 oktober 2025 in Kona. En het is ook meteen duidelijk dat ook in 2026 de rotatie tussen Nice en Kona voor de vrouwen en mannen wordt verdergezet en dat er de komende twee jaar dus nog altijd WK’s in 2 landen zullen zijn.

Onlangs nog kondigde wereldkampioene Ironman Lucy Charles-Barclay aan dat ze dit jaar haar titel niet zal verdedigen in Nice omdat ze voorrang geeft aan de nieuwe T100 competitie van de PTO en omdat ze haar titel vooral in Kona zelf wil verdedigen. Het bracht weer een hoop reacties teweeg, wat duidelijk maakt dat er meer en meer polarisatie is tussen de twee kampen: de voorstanders van een gesplitst WK en zij die menen dat het WK alleen in Kona, Hawaii thuishoort.

Tot en met 2026 zal Ironman sowieso blijven vasthouden aan het nieuwe concept. In 2024 strijden de vrouwen op 22 september in Nice en de mannen op 26 oktober in Kona. Dat heeft alles te maken met de Olympische Spelen en de Paralympics in Frankrijk dit jaar. In 2025 vallen de WK’s weer iets vroeger.