Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verrassende Australiër klopt favoriet Hayden Wilde in World Cup triatlon Napier, Valerie Barthelemy 25ste
Callum McClusky wint de World Cup triatlon in Napier (foto: World Triathlon)
Nieuws

Verrassende Australiër klopt favoriet Hayden Wilde in World Cup triatlon Napier, Valerie Barthelemy 25ste

Dubbele Australische winst zaterdag in de eerste World Cup triatlon van het nieuwe triatlonseizoen in Napier, in Nieuw-Zeeland. Vooral bij de mannen werd het een erg verrassende zege want de Australiër Callum McClusky klopte topfavoriet Hayden Wilde voor eigen volk. Het was voor McClusky zijn allereerste wereldbekerpodium. Ook bij de vrouwen ging de winst naar de Aussies. Sophie Linn klopte de Britse triatletes Sophie Alden en Olivia Mathias. Valerie Barthelemy, herstellende van Covid-19, speelde nog geen rol van betekenis. Ze werd 25ste. Hanne De Vet finishte 33ste.

De sprinttriatlon in Napier kende een redelijk dramatische start voor Hayden Wilde. De Kiwi verloor voor eigen volk flink wat terrein in de 750 meter zwemmen, zonder wetsuit en in woelig water. Hij kwam pas als voorlaatste uit het water, op driekwart minuut van de leidersgroep. Op de fiets slaagde Wilde er in om het verschil te beperken tot iets meer dan 20 seconden. De partner van Hanne De Vet maakte van de 5 km lopen een lange inhaalrace en raapte de ene na de andere triatleet op. Alleen Callum McClusky slaagde er net in om in de laatste rechte lijn uit de greep van The Falcon te blijven. McClusky pakte zijn allereerste World Cup zege in 49’41 met 6 seconden voorsprong op Wilde. De Spanjaard Alberto Gonzalez werd derde op 8 seconden.

Bij de vrouwen kregen we ook een primeur, want ook Sophie Linn pakte in Napier haar allereerste World Cup zege. De Britse triatletes Alden en Mathias gingen aan de leiding in het zwemmen maar zagen in het fietsen een groepje aansluiten. Valerie Barthelemy zat in het ahctervolgend peloton en wisselde op een halve minuut van de leidsters. Hanne De Vet volgde nog een stuk verderop. Met een snelle wissel ging Sophie Linn in de 5 km lopen aan de leiding en ze stond de leidersplaats niet meer af. De Australische haalde het in 56’35 met 8 seconden voorsprong op Alden die het zilver pakte in een nek-aan-nek spurt met haar landgenote Mathias. Valerie Barthelemy werd 25ste op 2’22. Hanne De Vet werd 33ste.

Uitslag World Cup triatlon Napier mannen 2024

Uitslag World Cup triatlon Napier vrouwen 2024