Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nick Thijs pakt winst in eerste Belgische triatlon van 2024
Nick Thijs wint de triatlon van Diksmuide (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Nick Thijs pakt winst in eerste Belgische triatlon van 2024

In Diksmuide is dit weekend het nieuwe Belgische triatlonseizoen van start gegaan met een sprinttriatlon waarbij er ’s ochtends nog in binnenbad werd gezwommen en in de namiddag op basis van de zwemtijden met fietsen werd gestart. Nick Thijs en Hannelore Guillemyn wonnen de eerste Belgische triatlon van het jaar en beiden deden ze dat met grote voorsprong. Elias Van Landeghem won de duatlon, die voor het eerst georganiseerd werd in Diksmuide.

Nick Thijs focust dit jaar vooral als pro-triatleet op het Ironman circuit en verzilverde een goeie vorm na een stage van een paar weken in Spanje. Na de 500 meter zwemmen moest hij wel in de achtervolging, vooral op een snelle Ilio Kopriva. Al vrij snel kwam alles samen in het fietsen. Na een valpartij op de kasseien ging Nick Thijs alleen in de aanval. Ook in het lopen hield hij de koppositie vast. Nick Thijs won de triatlon van Diksmuide in 55’53. Victor Desender leek op weg naar de tweede plaats maar hij werd in het lopen nog geklopt door Ilio Kopriva die op iets meer dan 2 minuten tweede werd. Desender pakte de derde plaats.

Bij de vrouwen waren Hannelore Guillemyn, Johanna Vercammen en Maud Demuynck met voorsprong de snelste zwemsters. In het fietsen en het lopen wijzigden de posities niet meer, al liepen de verschillen wel flink op. Hannelore Guillemyn won in 1u04’38 met meer dan 4 minuten op Johanna Vercammen. Nog eens bijna twee minuten later werd Maud Demuynck derde.

Uitslag triatlon Diksmuide 2024

In deze 4de editie van de triatlon van Diksmuider werd voor het eerst ook een duatlon georganiseerd, waarbij het zwemmen vervangen werd door een run van 2 km. Elias Van Landeghem won de duatlon voor ploegmaat Alexander Chamon en Arne Seurinck. Bij de vrouwen stonden er slechts 3 atletes aan de start. De winst ging naar Phaedra Bulcke.

Uitslag duatlon Diksmuide 2024