Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympisch triatlonjaar begint vrijdag in Abu Dhabi met 4 Belgische triatleten aan de start
Jelle Geens won de WTCS triatlon in Abu Dhabi in 2021 (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Olympisch triatlonjaar begint vrijdag in Abu Dhabi met 4 Belgische triatleten aan de start

Vrijdag 8 maart gaat het internationale triatlonseizoen op de olympische afstand van start met de eerste triatlon van de World Triathlon Championship Series in Abu Dhabi, met vier Belgische triatleten aan de start van de eerste race in dit bijzonder belangrijke olympisch jaar. Op minder dan vijf maanden van de Olympische Spelen wordt Abu DHabi al een eerste graadmeter voor veel triatleten. Met niet alleen de individuele triatlons op vrijdag, maar ook de Mixed Team Relay triatlon op zaterdag, zal de spanning te snijden zijn dit weekend.

Voor België komen Jolien Vermeylen en Claire Michel als eerste in actie op vrijdagmiddag 16 u. plaatselijke tijd. Bij ons is dat dan 13 u. Jolien Vermeylen staat na een boerenjaar in 2023 nu voor het jaar van de bevestiging en het definitief binnenhalen van een olympische kwalificatie. Voor Claire Michel wordt Abu Dhabi het begin van haar afscheidstournee, want vanaf 2025 wordt ze technisch directeur bij LF3, de franstalige triatlonliga. Valerie Barthelemy stond op de wachtlijst voor Abu Dhabi maar kon helaas geen startplaats veroveren.

Bij de mannen geeft Marten Van Riel dit weekend de voorkeur aan de WTCS triatlon van Abu Dhabi en niet de T100 triatlon van Miami, het nieuwe PTO en World Triathlon circuit op de lange afstand waarvoor Keep It Riel een contract kreeg. In tegenstelling tot Marten kiest Jelle Geens wel eerst voor de lange afstand. De oud-winnaar van de WTCS Abu Dhabi is pas papa geworden en start zijn seizoen met de 70.3 Ironman Oceanside in april. En zo krijgt de jonge Arnaud Mengal een gouden mogelijkheid om voluit zijn kans te gaan en extra punten te sprokkelen voor de olympische ranking. Het wordt ook uitkijken hoe Arnaud het in de Mixed Team Relay met de Belgian Hammers doet, zeker met het ook op de toekomst.

De triatlons in Abu Dhabi zijn zoals altijd te volgen op triathlonlive.tv. Met 3athlon.be brengen we live updates van de races en uiteraard een uitgebreid verslag na afloop. De vrouwen starten vrijdag om 13 u. Belgische tijd. De mannen beginnen aan hun sprinttriaton om 15 u. Belgische tijd. De Mixed Team Relay start zaterdag om 12 u.