Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen WTCS triatlon in Abu Dhabi, volledig weekend afgelast door stormweer
Het Yas Marina F1 circuit is kenmerkend voor het fietsparcours van de WTCS triatlon in Abu Dhabi (foto: World Triathlon/Tommy Zaferes)
Nieuws

Geen WTCS triatlon in Abu Dhabi, volledig weekend afgelast door stormweer

De WTCS triatlon van Abu Dhabi is vrijdagochtend vroeg afgelast en meteen is ook de beslissing genomen om het volledige triatlonweekend te annuleren, wegens stormweer in Abu Dhabi. De sprinttriatlon van vrijdagmiddag was normaal de eerste manche van de World Triathlon Championship Series 2024, maar door het voorspelde slechte weer gaan zowel de individuele wedstrijden op vrijdag als de Mixed Team Relay op zaterdag niet door. Dat is een flinke streep door de rekening van alle triatleten die al ter plaatse waren, maar vooral voor het olympisch kwalificatie traject.

De beslissing is genomen door het local organizing committee en World Triathlon nadat op nationaal overheidsniveau in Abu Dhabi besloten werd om alle buiten-activiteiten van vrijdag 8 maart tot en met zondag 10 maart te annuleren. Er wordt enorme regenval en stormweer voorspeld. World Triathlon heeft samen met de organisator nog gekeken of er een alternatief afgesloten parcours mogelijk was, maar dat is gezien de omstandigheden niet mogelijk. Op dit moment is nog niet duidelijk of de WTCS triatlons in Abu Dhabi op een ander tijdstip zullen doorgaan of dat ze mogelijk vervangen worden door een andere WTCS triatlon, cruciaal voor de jacht op olympische punten. Normaal zouden voor België Jolien Vermeylen, Claire Michel, Marten Van Riel en Arnaud Mengal aan de start komen.