Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Magnus Ditlev wint eerste T100 triatlon in Miami, Pieter Heemeryck halfweg uit de race
Magnus Ditlev wint de T100 Miami triatlon (foto: PTO)
Nieuws

Magnus Ditlev wint eerste T100 triatlon in Miami, Pieter Heemeryck halfweg uit de race

De eerste T100 triatlon in Miami is een prooi geworden voor de Deen Magnus Ditlev, die pas in de absolute slotfase van de 80 km fietsen kwam aansluiten bij leiders Margirier en Brownlee, maar in een spannend loopnummer een oprukkende Sam Long van zich afhield. Alistair Brownlee leek lang naar de zege te lopen, maar kreeg in de laatste 6 km lopen een serieuze oplawaai. Onze landgenoot Pieter Heemeryck gaf ongeveer halfweg het fietsen op, allicht door problemen met een slepend achterwiel.

Al vanaf het zwemmen ging het niet super voor Pieter Heemeryck, die volgens zijn begeleider last had van de warmte in Miami. Hij was niet de enige. Slechts 12 van de 20 triatleten haalden de finish op het Miami Homestead autocircuit. Rico Bogen en Aaron Royle waren de snelste zwemmers. In hun zog volgde een ruime groep. Pieter Heemeryck volgde in een tweede groepje op net geen minuut. Ook in het fietsen verloor Pieter nog tijd door een slepend achterwiel en halfweg stapte hij helaas uit de wedstrijd.

In de 80 km fietsen, maar liefst 22 rondjes op het autocircuit, namen Mathis Margirier en Alistair Brownlee het voortouw. In het laatste deel van het fietsen sloten hardrijders Ditlev en Laidlow mee aan. Laidlow wisselde als snelste en ging aan de leiding, maar zag al snel Brownlee voorbij komen. Laidlow zakte nog helemaal weg naar de 9de plaats. Brownlee hield er een hoog tempo op na en leek op weg naar een verrassende overwinning, maar zoals wel vaker kreeg. de tweevoudige olympische kampioen weer last van de maag. Hij kreeg een stevige tik van de hamer en zou op karakter nog uitlopen naar de vijfde plaats.

Ondertussen begon Sam Long aan een enorme opmars. Hij kwam zelfs nog terug tot op minder dan een minuut van leider Ditlev, maar de Deen hield stand en won de eerste T100 triatlon van de nieuwe Triathlon World Tour. De T100 staat overigens voor de 100 km die de triatleten moeten afleggen: 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen. Magnus Ditlev won in 3u09’08 met 34 seconden voorsprong op Sam Long. Mathis Margirier werd derde in 3u10’08. De Nederlanders deden het uitstekend met Youri Keulen op een knappe vierde plaats en Menno Koolhaas op de zesde plaats.