Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Verrassende India Lee klopt wereldkampioene Ironman in T100 Miami
India Lee wint de T100 Miami triatlon (foto: PTO)
Nieuws

Verrassende India Lee klopt wereldkampioene Ironman in T100 Miami

De T100 triatlon van Miami, de eerste 100 km triatlon van de nieuwe T100 Triathlon World Tour van de PTO en World Triathlon, is bij de vrouwen uitgedraaid op een Britse clean sweep, met India Lee als verrassende winnares. In een rechtstreeks duel met wereldkampioene Ironman Lucy Charles-Barclay bleek India Lee de snelste. Het brons ging naar Holly Lawrence.

India Lee, die sinds 2019 de overstap maakte van de olympische afstand naar het langere werk, dichtte in de slotfase van de 80 km fietsen samen met Holly Lawrence het gat op Lucy Charles-Barclay en Lucy Buckingham-Hall, die na 2 km zwemmen al een mooie voorsprong hadden. Helaas moest Lucy Buckingham vroegtijdig de strijd staken. Net zoals bij de mannen, waar Magnus Ditlev de winst pakte, vielen er heel wat triatleten uit. Uiteindelijk zouden slechts 13 dames de finish halen op het Homestead race circuit van Miami.

Lucy Charles ging in de 18 km lopen aanvankelijk aan de leiding, maar het duurde niet lang voor India Lee de koppositie overnam. Charles-Barclay drong nog even aan maar moest haar meerdere erkennen in haar 35-jarige landgenote. India Lee pakte een indrukwekkende overwinning in 3u27’12 met 30 seconden voorsprong op Lucy Charles. Holly Lawrence werd derde op 3’24. De Nederlandse Diede Diederiks, die in 2023 Europees kampioene werd in Menen, finishte op de 12de plaats. Er deden geen Belgische vrouwen mee in Miami.

Uitslag T100 Miami 2024 vrouwen