Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ook tegen Van Hemel en Lauryssen in Retie pakt Thibaut De Smet 3 op 3 in Cross Duatlon Series
Thibaut De Smet wint de cross duatlon van Retie (foto: screenshot 3athlon.be)
Multisports

Ook tegen Van Hemel en Lauryssen in Retie pakt Thibaut De Smet 3 op 3 in Cross Duatlon Series

De cross duatlon van Retie, één van de absolute klassiekers in de Cross Duatlon Series van Triatlon Vlaanderen, kende een bijzonder sterke bezetting met onder andere Geert Lauryssen en Tim Van Hemel, hoofdrolspelers in de Hel van Kasterlee in december 2023. Maar het was opnieuw Europees kampioen cross duatlon Thibaut De Smet die iedereen te snel af was. De kopman van het Bellegems Multisport Team pakte al zijn derde overwinning op drie wedstrijden in de Cross Duatlon Series, na eerdere winst in Westrozebeke en Hofstade.

Angelo Vandecasteele blijft hard en goed werken aan zijn comeback. In de eerste run van 4 km ging de ex-Belgische kampioen duatlon alleen aan de leiding, maar een groepje met De Smet, Van Hemel, Quinten Dewaele en de Nederlander Micha Hermans volgde op 13 seconden. Geert Lauryssen moest daar al een minuutje toegeven op Vandecasteele.

Sporen van de prikkeldraad op het lichaam van Tim Van Hemel (foto: Anouska Juez Ponce)
Sporen van de prikkeldraad op het lichaam van Tim Van Hemel (foto: Anouska Juez Ponce)

In het mountainbiken was het snelle en technische parcours in Retie in het voordeel van De Smet. De oudste van de drie broertjes nam al snel de koppositie in handen en stond de leidersplaats niet meer af. Hij won zijn derde cross duatlon van het jaar in 1u24’46. Tim Van Hemel werd ondanks een valpartij in de prikkeldraad tweede op 1’26. Angelo Vandecasteele pakte de derde plaats voor Quinten Dewaele en Geert Lauryssen.

Bij de vrouwen was het deelnemersveld helaas veel minder breed. Slechts zes atletes kwamen aan de start in Retie. Het parcours was een kolfje naar de hand van Caren Commissaris die in 1u51’46 de overwinning pakte. Aurelie Vermeir werd tweede op 1’45. De derde plaats ging naar Joke Haemhouts.

Uitslag cross duatlon Retie 2024