Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Snelle zwemtijden in spannende zwemloop in Maaseik
Wout Van Nuffelen wint de zwemloop van Maaseik (foto: TrisportMnK)
Multisports

Snelle zwemtijden in spannende zwemloop in Maaseik

Triatleet Wout Van Nuffelen heeft zaterdag de zwemloop van TrisportMnK in Maaseik gewonnen na een spannende race waarbij er snel gezwommen werd en de top-6 op 19 seconden van elkaar uit het water kwam na de 500 meter zwemmen. In het lopen was Wout Van Nuffelen, die onder de 6 minuten bleef over de 500 meter zwemmen, uiteindelijk ook de sterkste. Sarah Verjans pakte de overwinning bij de vrouwen. De zwemloop was een groot succes, met net geen 200 deelnemers over alle reeksen.

Dat Wout Van Nuffelen meer dan klaar is voor het nieuwe triatlonseizoen bleek zaterdag al tijdens de 500 meter zwemmen in Aquadroom Maaseik. Met 5’45 bleef hij dik onder de 6 minuten en ging hij stevig aan de leiding. Arne Vermeire was de enige die ook onder zes minuten zwom, hij volgde in 5’59. Leo Michel (6’03), thuisatleet Maarten Christis (6’04), Lars Baeyens (6’04) en Triamo-zwemtrainer Michael Van den Elsken (6’04) zorgden voor veel spanning in het looponderdeel met massastart, op basis van de zwemtijden

Wout Van Nuffelen was over de 4 km lopen ook de snelste. Hij won de zwemloop van Maaseik in 18’57 en was 39 seconden sneller dan plaatselijk favoriet Maarten Christis. Lars Baeyens pakte de derde plaats voor Leo Michel en eerste master Michael van den Elsken werd knap vijfde.

Bij de vrouwen hadden Lotte Bloemen en Delphine Jacques de snelste zwemtijd neergezet met 6’52, wat 7 seconden sneller was dan Anne-Sophie Jammaer, dochter van meervoudig triatlonkampioen Jan Jammaer en nichtje van Bert Jammaer. Sarah Verjans en Loesha Loos, die allebei 7’15 zwommen, namen het voortouw in het lopen. Sarah Verjans pakte de zege in 23’04 met 1’05 voorsprong op Loesha Loos. Anne-Sophie Jammaer werd derde in 24’16.

Uitslagen Zwemloop Maaseik 2024

Foto’s Zwemloop Maaseik