Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ontgoochelde Pieter Heemeryck na T100 Miami “Ik had de benen van Tallinn en Singapore”
Pieter Heemeryck bij de swim exit van de T100 Miami triatlon (foto: PTO)
Nieuws

Ontgoochelde Pieter Heemeryck na T100 Miami “Ik had de benen van Tallinn en Singapore”

De Belgische triatleet Pieter Heemeryck had zich zijn eerste T100 triatlon van het nieuwe triatlonseizoen allicht heel anders voorgesteld, maar mechanische pech noopte hem tot een opgave in de T100 Miami triatlon. De ontgoocheling is erg groot een dag na de prestigieuze triatlon op het Homestead racecircuit van Miami. De remschijf van zijn BMC Timemachine sleepte helemaal tegen de remblokken. Het goeie nieuws is dat het met de gezondheid en de conditie van Pieter wel goed zit.

“Wattages aan het trappen zoals Tallinn en Singapore”

“Ik was wattages aan het trappen die ik doe op dagen zoals in het EK 70.3 Ironman Tallinn (waar Pieter in 2023 de winst pakte – redactie) en Singapore (waar Pieter vorig jaar tweede werd achter Kristian Blummenfelt in de PTO Asian Open – redactie). Maar ik werd door iedereen gepasseerd,” vertelt een teleurgestelde Pieter. “Bij mijn Princeton achterwiel sleepte de disc brake tegen de remblokken. Vrijdag werd ik nog last minute uit de brand geholpen met een volledig nieuw achterwiel, maar tijdens de race is er toch weer iets fout gegaan.”

Na zijn opgave was de ontgoocheling groot bij Pieter. “Ik heb eigenlijk niks meer meegekregen van de rest van de wedstrijd,” legt Pieter uit. “Ik ben meteen naar het hotel vertrokken en daar hebben we uitgevonden wat het probleem was. Jammer, omdat ik echt wel in vorm was, goed gezond was en de benen had van Tallinn en Singapore. Ik miste wel de start van het zwemmen, maar nadien was het gevoel goed. Het is pijnlijk en klote, maar de oorzaak is gekend en ik heb nu dus een maand de tijd om dat op orde te krijgen,” aldus Pieter, die in april revanche wil nemen in de tweede T100 triatlon van het seizoen in Singapore.