Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De ‘New Bike Day’ van pro-triatleet Nick Thijs
Nick Thijs bij zijn New Bike Day bij Canyon in Rotselaar (foto: 3athlon.be)
Extra

De ‘New Bike Day’ van pro-triatleet Nick Thijs

De Belgische triatleet Nick Thijs, vorig jaar winnaar van de 70.3 Ironman Alcudia-Mallorca en age group winnaar van de 70.3 Ironman Lanzarote, wordt in 2024 volledig pro-triatleet op de lange afstand en voor dat doel wordt hij ondersteund door Canyon. De triatleet uit Kapellen is één van de sportieve ambassadeurs van Canyon België, net zoals Average Rob dat is. Een paar dagen na zijn knappe overwinning in de wintertriatlon van Diksmuide mocht Nick Thijs zijn nieuwe Canyon Aeroad racefiets en zijn nieuwe Canyon Speedmax CFR triatlonfiets gaan ophalen. Wij trokken met Nick mee naar de Canyon Factory Service in Rotselaar voor zijn ‘New Bike Day’, een ervaring die overigens elke Canyon-rijder kan boeken.

Blinkende Red Chrome Canyon Speedmax CFR

Canyon biedt sinds enige tijd een extra service voor de Cayon-rijders met de Canyon Factory Service, in Rotselaar in België en net over de grens in Nederland, in Eindhoven. Als we binnenstappen in Rotselaar worden we meteen in de Canyon sfeer ondergedompeld en we worden hartelijk ontvangen door marketing manager Niki De Keuster. Nick Thijs zelf heeft nauwelijks oog voor zijn koffie, want om de hoek staan op een podium voor een gepersonaliseerd scherm niet 1 maar 2 fietsen te blinken, en in het geval van de Canyon Speedmax CFR triatlonfiets is dat zelfs letterlijk te nemen. Ook de ogen van pro-triatleet Nick Thijs blinken als een kind in een snoepwinkel.

De nieuwe Canyon Speedmax CFR van Nick Thijs (foto: 3athlon.be)
De nieuwe Canyon Speedmax CFR van Nick Thijs (foto: 3athlon.be)

De Red Chrome kleur van het frame van de Canyon Speedmax CFR springt meteen in het oog en accentueert de strakke lijnen van de triatlonfiets. Dankzij het draadloze Shimano Dura-ace Di2 12-speed systeem oogt de fiets erg stijlvol, met als unieke toets de minimalistische cockpit met de monorail. De DT Swiss ARC 1100 Dicut wielset maakt het plaatje compleet. Zelfs in de toonzaal ziet deze Speedmax er razendsnel uit!

Tips en tricks van Canyon-specialisten

Een Canyon-specialist legt alle features duidelijk uit, helpt mee de fiets op maat te zetten en geeft tips en trics. We leren zelf bij. We gaan nooit meer vergeten om bij fietstransport de achterderailleur los te zetten, zodat die niet kan afbreken. En wax of insmeren krijgt de voorkeur in plaats van een spray om de ketting te smeren. We luisteren aandachtig mee met de instructies om het samen met Hydrapak ontwikkelde hydratatiesysteem te installeren. En we krijgen nog een extra tip mee: chloortabletjes zijn handig om de drinkzak na gebruik te reinigen. En we zijn fan van het magneetje dat aan het drinkbuisje bevestigd is zodat je deze erg vlot op je cockpit kan vastklikken.

De strakke monorail in de cockpit van de Canyon Speedmax CFR (foto: 3athlon.be)
De strakke monorail in de cockpit van de Canyon Speedmax CFR (foto: 3athlon.be)

Bij Nick wordt nog even de binnenbeenlengte gemeten om zijn zadel op de juiste hoogte te zetten. Wie een bike fitting heeft gehad, kan de gegevens op voorhand doorgeven en dan zetten ze bij Canyon je fiets al op maat klaar. Verder worden alle opbergvakjes voor reserve materiaal en nutrition duidelijk besproken, hoe je de steekas van de wielen los en vast zet en veel meer. Een klein halfuur later zit de New Bike Day er op voor Nick. In de 70.3 Ironman van Valencia zal zijn nieuwe Canyon Speedmax CFR voor het eerst te zien zijn, maar daar lees je hier binnenkort meer over.

Boek je eigen New Bike Day

De New Bike Day ervaring is overigens niet exclusief voor de pro-atleten van Canyon, elke klant kan bij zijn aankoop een ‘Zorgeloze New Bike Day’ boeken. Dat kost je wel € 159,90 extra, maar het is een mooie én persoonlijke belevenis, je krijgt een hoop tips en trics en je leert je fiets meteen van binnen en van buiten kennen. Je vindt meer informatie over de New Bike Day op de website van Canyon.

De triatlonfiets van Nick Thijs:

Canyon Speedmax CFR frame
Chrome Red
Shimano Dura-Ace Di2 12-speed R9250
Shimano Dura-Ace R9200 met 54/40 crank en ingebouwde dubbelzijdige powermeter
Fizik transiro zadel
DT Swiss ARC 1100 Dicut wielset

Meer informatie over de Canyon Speedmax CFR vind je op de website van Canyon.