Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Valse start voor T100 Triathlon World Tour, nog meer wildcards in Singapore
Menno Koolhaas voor de lege tribunes in de T100 Miami triatlon (foto: PTO/That Cameraman)
Nieuws

Valse start voor T100 Triathlon World Tour, nog meer wildcards in Singapore

De nieuwe T100 Triathlon World Tour, het wereldkampioenschap over 8 triatlons van 100 km van de PTO en World Triathlon, lijkt voorlopig nog niet echt van de grond te komen, al helemaal niet bij de vrouwen. Nadat in de eerste T100 triatlon in Miami al bijna het halve startveld bestond uit triatletes die een wild card kregen, slaat de slinger voor de T100 Singapore helemaal door. Volgens onze bronnen komen slechts 8 triatletes van de gecontracteerde top-20 atletes aan de start en dat betekent dus dat de PTO op zoek moet naar 12 triatletes die met een wild card willen starten.

Voor een competitie die claimt dat ze de allerbeste triatleten ter wereld tegen elkaar willen laten racen, is het alvast een valse start. De PTO wou met de T100 aan storytelling gaan doen, ervoor zorgen dat de triatleten bekend geraken bij de kijkers. Maar bij hun eerste live uitzending van de T100 Miami was er ook van storytelling weinig sprake.

Voor de neutrale toeschouwer was de desolate aanblik van de lege tribunes en 20 triatleten op een gigantische race-track nu niet meteen overtuigend om de komende 7 manches van de T100 Triathlon World Tour van dichtbij te blijven volgen. Ook het feit dat bij de meeste interviews het geluid het niet deed en dat er te weinig oog was voor specifieke wedstrijdsituaties, kwam de PTO op massa’s kritiek te staan.

Dat niet alle 20 beste triatletes kunnen starten, heeft ook te maken met de omstandigheden. Een aantal dames sukkelt met blessures, anderen focussen in de eerste helft van het seizoen op de Olympische Spelen in Parijs. Het is vooral opvallend hoe moeilijk de PTO het had om de wildcards ingevuld te krijgen. Bij de mannen gingen die meer dan terecht naar onder andere Youri Keulen en Menno Koolhaas. Bij de vrouwen moesten ze een flink stuk dieper in de PTO World Ranking duiken om triatletes te vinden die in Miami mee wilden doen. Voor Singapore lijkt dat scenario zich opnieuw te herhalen.

De T100 Singapore vindt plaats in het weekend van 13 en 14 april, met opnieuw Pieter Heemeryck als enige Belg aan de start, tenzij er nog wat verrassende wild cards bij komen.