Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Michaël Schouwaerts stopt na 5 jaar als voorzitter van Triatlon Vlaanderen
3VL-voorzitter Michael Schouwaerts (r) overhandigde in 2022 de sportverdienste trofee aan age group coordinator Werner Taveirne op het slotfeest van Triatlon Vlaanderen (foto: 3VL/Linea Recta)
Nieuws

Michaël Schouwaerts stopt na 5 jaar als voorzitter van Triatlon Vlaanderen

Michaël Schouwaerts heeft zaterdag tijdens de Algemene Leden Vergadering van Triatlon Vlaanderen zijn ontslag als voorzitter aangekondigd. Naast Michaël, stoppen ook Tom Schippers, Katty Van Driessche en Luc Langeraert als bestuurslid van Triatlon Vlaanderen. Michaël en Luc waren één van de boegbeelden van de nieuwe wind die sinds 2019 door de Vlaamse triatlon- en duatlonfederatie waaide. Christian Steenackers, Jean-Paul Beusen en Bruno Roels zijn verkozen als nieuwe bestuurders. Het is nog niet duidelijk wie van de nieuwe bestuursploeg de opvolger zal worden van Michaël Schouwaerts.

Onder het voorzitterschap van Michaël Schouwaerts groeide Triatlon Vlaanderen de laatste 5 jaar niet alleen van ongeveer 4.000 naar nu meer dan 6.000 leden, ook het aantal clubs en wedstrijden nam toe. Met veel professionaliteit en vooral ook veel enthousiasme voor de triatlon- en duatlonsport in al zijn aspecten, waaide er effectief een nieuwe wind door de federatie. Michaël en de bestuursploeg slaagden er in om na een woelige periode in 2019 een stabiele en ook financieel gezonde federatie neer te zetten, die in het teken staat van de atleten.

“Vandaag eindigt mijn taak als Voorzitter van Triatlon Vlaanderen,” vertelt Michaël, “De voorbije 5 jaren waren bijzonder boeiend en ondanks vele uitdagingen kijken we terug op een groei in leden van 37%, een groei in clubs en organisaties, een continuïteit in sterke wedstrijdconcepten en de introductie van nieuwe wedstrijdformules.”

“Organisatorisch bouwden we aan een sterk team, een klantgerichte organisatie, een bredere focus op al onze sporten, een gezonde financiële basis, een onafhankelijke omgeving ter ondersteuning van topsport vandaag en in de toekomst, een communicatieplatform met meer dan 10.000 volgers, fondsen en ondersteunende middelen voor innovatie en jeugd, een online platform ter ondersteuning van clubs en organisatoren open trainingsdagen op gesloten circuit (fiets) en open water (zwem), een mascotte, en zo veel meer.”

“Vanzelfsprekend is niet alles perfect en zal het werk nooit een einddoel kennen maar de basis voor een sterke toekomst ligt klaar. We komen van ver en de weg is lang maar de richting ligt voor en de mensen en middelen zijn beschikbaar. Ik geloof heel hard in het nut van beperkte mandaten en de toegevoegde waarde van nieuwe inzichten en verfrissende ideeën en geef met veel enthousiasme daarom de fakkel door. Het was een eer om met een fantastisch team onze mooie sport en ondersteunende federatie te mogen dienen. Een grote dankjewel aan mijn reisgenoten van de voorbije 5 jaar en alle succes aan de nieuwe bestuursploeg,” aldus Michaël.

Het is dan ook bijzonder jammer dat Michaël na vijf jaar de federatie verlaat. De waardering is zowel binnen als buiten de federatie groot voor de man die in de eerste plaats triatlon-liefhebber is en voor wie goed bestuur vooral te maken heeft met het goede voorbeeld geven en werken in functie van de leden van de federatie. Wij gooiden destijds mee de handschoen op de tafel in 2019 en we zijn blij dat Michaël die handschoen opgepakt heeft. Het zullen grote schoenen zijn om te vullen voor zijn opvolger. We wensen Michaël heel veel succes toe, ook met zijn eigen triatlonplannen.