Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
13 nieuwe namen op startlijst T100 Singapore triatlon bij de vrouwen
Lucy Charles-Barclay op het racecircuit in de T100 Miami (foto: PTO/James Mitchell)
Nieuws

13 nieuwe namen op startlijst T100 Singapore triatlon bij de vrouwen

De PTO heeft de startlijst bekendgemaakt voor de T100 Singapore triatlon bij de vrouwen en naast het feit dat er slechts 8 gecontracteerde triatletes aan de start komen en er dus opnieuw gezocht moest worden naar 12 wildcard atleten, krijgen we in Singapore slechts 7 vrouwen aan de start die ook in Miami meededen. Voor de Nederlanders is er goed nieuws want deze keer grepen Lotte Wilms en Els Visser wel hun wild card. Diede Diederiks is er deze keer niet bij. En we krijgen het T100 debuut van onder andere Ashleigh Gentle, Imogen Simmonds en Chelsea Sodaro.

We krijgen dus 13 nieuwe namen aan de start in Singapore en er ontbreken weer een paar opvallende namen uit de top van de PTO World Ranking. Anne Haug is blijkbaar nog altijd niet fit en slaat na Miami nu ook Singapore over. Haar landgenote Laura Philipp wil haar ticket voor het WK Ironman in Nice verzilveren met twee 70.3 Ironman triatlons, dus ook zij komt niet in actie in Singapore en zal alles moeten zetten op de 6 resterende T100 races. Ook Daniela Ryf (5de in Miami) en Paula Findlay (4de in Miami) zijn er niet bij, net zoals Kat Matthews, al was dat te verwachten na haar DNF in Miami. Hetzelfde geldt voor Sara Perez en Emma Pallant, die in Miami vroegtijdig uit de race verdwenen.

Voor Nederland deze keer geen Diede Diederiks, maar het wordt wel uitkijken naar het T100 debuut van Els Visser en Lotte Wilms. Ook Chelsea Sodaro, Imogen Simmonds, Marjolaine Pierré en Ashleigh Gentle zijn er voor het eerst bij. Hier vind je de volledige startlijst van de T100 Singapore, opnieuw zonder Belgische triatletes:

 1. Ashleigh Gentle (AUS)
 2. Lucy Charles-Barclay (GBR)
 3. India Lee (GBR)
 4. Chelsea Sodaro (USA)
 5. Imogen Simmonds (SUI)
 6. Marjolaine Pierre (FRA)
 7. Amelia Watkinson (NZL)
 8. Lucy Byram (GBR)
 9. Jocelyn McCauley (USA)
 10. Anne Reischmann (GER)
 11. Haley Chura (USA)
 12. Ellie Salthouse (AUS)
 13. Lotte Wilms (NED)
 14. Els Visser (NED)
 15. Radka Kahlefeldt (AUS)
 16. Kaidi Kivioja (EST)
 17. Rebecca Clarke (NZL)
 18. Lucy Buckingham (GBR)
 19. Anna Bergsten (SWE)
 20. Pamella Oliveira (BRA)