Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Javier Gomez één van blikvangers in T100 Singapore triatlon, nieuwe wildcard voor Nederlandse triatleet
Pieter Heemeryck in de T100 Miami triatlon (foto: PTO/That Cameraman)
Nieuws

Javier Gomez één van blikvangers in T100 Singapore triatlon, nieuwe wildcard voor Nederlandse triatleet

De PTO heeft dinsdagmiddag ook het startveld van de T100 Singapore triatlon bij de mannen bekendgemaakt, met opnieuw Pieter Heemeryck er bij, die revanche wil nemen na zijn opgave in Miami door mechanische pech. Hij is en blijft voorlopig de enige Belg op de deelnemerslijst, want Marten Van Riel stapt pas na de Olympische Spelen van Parijs in de T100 Triathlon World Tour. Youri Keulen kreeg opnieuw een wild card, net zoals drie andere triatleten, terwijl we in Singapore het debuut krijgen in de T100 van Frederic Funk en Javier Gomez.

Anders dan bij de vrouwen, waar slechts 7 triatletes van Miami opnieuw van de partij zijn, komen er bij de mannen vijf nieuwe namen aan de start in Singapore. Menno Koolhaas is er deze keer niet bij maar zijn landgenoot Youri Keulen werd beloond voor zijn vierde plaats in Miami met een nieuwe wild card. Ook de Poolse triatleet Kacper Stepniak kreeg een wild card, net zoals Kiwi Kyle Smith en de Duitser Mika Noodt. Frederic Funk en Javier Gomez komen voor het eerst aan de start van een T100.

Hieronder vind je de volledige startlijst voor de T100 Singapore triatlon, opnieuw een race over 2 km zwemmen, 80 km fietsen en 18 km lopen. Ook deze keer zullen de wedstrijden live uitgezonden worden op Eurosport. De vrouwen racen op 13 april, de mannen komen op 14 april in actie.

 1. Magnus Ditlev (DEN)
 2. Jason West (USA)
 3. Sam Long (USA)
 4. Pieter Heemeryck (BEL)
 5. Rudy Von Berg (USA)
 6. Sam Laidlow (FRA)
 7. Daniel Baekkegard (DEN)
 8. Youri Keulen (NED)
 9. Alistair Brownlee (GBR)
 10. Leon Chevalier (FRA)
 11. Fred Funk (GER)
 12. Clement Mignon (FRA)
 13. Bradley Weiss (RSA)
 14. Aaron Royle (AUS)
 15. David McNamee (GBR)
 16. Ben Kanute (USA)
 17. Kacper Stepniak (POL)
 18. Kyle Smith (NZL)
 19. Mika Noodt (GER)
 20. Javier Gomez (ESP)