Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen extra WTCS triatlon na wegvallen Abu Dhabi, wel meer startplekken in World Cup triatlons
Jelle Geens won de WTCS triatlon in Abu Dhabi in 2021 (foto: World Triathlon/Wagner Araujo)
Nieuws

Geen extra WTCS triatlon na wegvallen Abu Dhabi, wel meer startplekken in World Cup triatlons

De WTCS triatlon van Abu Dhabi werd onlangs last minute geannuleerd door de stormachtige weersverwachtingen en dat was een streep door de rekening van veel landen en triatleten voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs. World Triathlon heeft ondertussen besloten dat er geen vervangende triatlon komt. Het evenement in Abu Dhabi verschuiven, was geen optie. Een andere WTCS race op zo’n korte termijn organiseren was in een al overvolle kalender ook onmogelijk. Maar om toch extra kwalificatiekansen te bieden, worden de startlijsten uitgebreid voor de twee resterende WTCS races een aantal World Cup triatlons.

Na het cancellen van de WTCS Abu Dhabi zat een aantal atleten met de handen in het haar omdat er meteen minder kans was om te plaatsen voor Parijs. De WTCS Abu Dhabi verschuiven was geen mogelijkheid en dus is World Triathlon op zoek gegaan naar een oplossing. Die oplossing is gevonden in het uitbreiden van een aantal startlijsten, terwijl er niet wordt gekozen voor het toevoegen van een andere Mixed Team Relay-race.

Onder andere de WTCS in Yokohama en WTCS in Cagliari krijgen 120 startplekken in plaats van 110 en de World Cups in Hong Kong, Chengdu, Huatulco, Samarkand en Wollongong krijgen 140 startplekken in plaats van 130. De WTCS triatlon in Cagliari is de laatste kans op kwalificatie. De dag na die race wordt de olympische kwalificatieperiode afgesloten.