Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde wil zich amuseren in marathon van Gent “Maar ook een PR lopen als het kan”
Frederik Van Lierde in training voor zijn eerste echte marathon in Gent (foto: Frederik Van Lierde RR)
Multisports

Frederik Van Lierde wil zich amuseren in marathon van Gent “Maar ook een PR lopen als het kan”

Op zondag 24 maart wordt ex-wereldkampioen Ironman Frederik Van Lierde ongetwijfeld één van de blikvangers tijdens de Sofico Gent Marathon. De tosportmanager bij Defensie had na zijn triatloncarriere al eerder zijn zinnen gezet op een volledige marathon maar de wedstrijd tussen Nice en Cannes ging toen tijdens de corona-pandemie niet door. Een paar jaar later komt het er dan alsnog van. Wij spraken een fitte Frederik tijdens zijn taperweek. Hij heeft er zin in. “Ik doe vooral mee voor de fun, maar als ik een PR kan lopen, zal ik het niet laten.”

Hij start zondag dus niet als een jonge, hongerige leeuw. In mei wordt hij 45 en dat is naar eigen zeggen de grootste reden dat hij de verwachtingen voor zondag wat wil temperen. “Ik moet uiteraard rekening houden met mijn leeftijd,” vertelt Frederik. “Maar ik voel me goed en heb de afgelopen weken goed getraind. Deze week is het taperen, dat is altijd gemakkelijker he,” lacht de vroegere Ironman wereldkampioen.

Hij oogt nog altijd scherp en blijft regelmatig sporten. “Al is het nu vooral veel lopen, wat ik doe. Ik heb altijd al eens een losse marathon willen doen. Ik doe in Gent dan ook mee om mij te amuseren, maar als er een persoonlijk record inzit, zal ik het niet laten. Ik ben zelf zeer benieuwd, mijn PR op de marathon is 2u42. Dat heb ik twee keer gelopen in een Ironman, in Nice en in Melbourne,” aldus Frederik.

Wij wensen de Ironman-topper uit Menen alvast veel succes toe. De Sofico Gent Marathon gaat zondag 24 maart om 10 u. van start.