Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Polar introduceert de Grit X2 Pro
Gear

Polar introduceert de Grit X2 Pro

Polar komt met een opvolger van de Polar Grit X Pro, de Grit X2 Pro, een ultrabestendig en geavanceerd outdoor smartwatch dat nog meer biedt voor avontuurlijke sporters, perfect voor iedereen die meer van de wereld wil ontdekken. De Polar Grit X2 Pro biedt geavanceerde navigatietools, waaronder offline kaarten, dual-frequency GPS, maar ook alle training-, herstel- en slaapregistratiefuncties waar Polar bekend om staat.

Stijlvolle alleskunner

Het stijlvolle, robuuste ontwerp in combinatie met de superieure techniek maakt dat hij geschikt is voor alle omstandigheden. De Polar Grit X2 Pro is net als zijn voorganger vormgegeven met een AMOLED touchscreen display, krasbestendig saffierkristalglas, een frontbehuizing van hoogwaardig roestvrij staal.


 
Het nieuwe Polar Grit X2 Pro is ook verkrijgbaar in een speciale titanium-editie, met een lichtere en verfijndere frontbehuizing van supersterk luchtvaarttitanium (in plaats van roestvrij staal). De Polar Grit X2 Pro Titan wordt ook geleverd met een extra leren polsband met antibacteriële binnenvoering gemaakt van kurk voor premium comfort, ademend vermogen en stijl.

Ultiem navigeren

De nieuwe Polar Grit X2 Pro voldoet aan de nieuwste militaire 810H-standaarden, wat betekent dat de duurzaamheid geschikt is om de meest veeleisende omstandigheden te weerstaan, waaronder grote hoogte, lage druk, blootstelling aan hoge en lage temperaturen, onderdompeling, corrosie en andere uitdagende omstandigheden.


 
Voor de echte avonturiers onder ons biedt de Polar Grit X2 Pro ongeëvenaarde precisie bij het navigeren in de buitenlucht door de zeer nauwkeurige dual-frequency GPS en een nieuw ontworpen signaalversterkende antenne. Bovendien bevat de Polar Grit X2 Pro een complete reeks navigatie- en route-tools, waaronder ingebouwde topografische kaarten, de nieuwe ‘Breadcrumbs’-functie, ‘turn-by-turn’-navigatie aangedreven door Komoot en Strava-route synchronisatie. Het horloge wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde kaarten van Europa en Noord-Amerika. Voor de ultieme topografische kaartervaring kunnen gebruikers nog gedetailleerdere kaarten met hoogtelijnen downloaden, evenals extra regio’s gratis in Polar Flow.

Ongelooflijke batterijduur en nieuwe functies

Naast de geavanceerde navigatietools heeft de Polar Grit X2 Pro een batterijduur tot 140 uur in de eco-trainingsmodus, tot 43 uur in de prestatietrainingsmodus en tot 10 dagen in de smartwatch-modus.

De Polar Grit X2 Pro heeft daarnaast ook enkele nieuwe functies vooral geschikt voor outdoor sporters. Tijdens trail runs, wandelingen en fietsritten kun je je verticale snelheid, je gemiddelde stijgsnelheid in 30 seconden (VAM) op verschillende terreinen, in realtime zien. En de 3D-snelheidsmetriek berekent je ware snelheid terwijl je omhooggaat. Al deze gegevens zien er scherper en helderder uit dan ooit op het AMOLED touchscreen dat 15% groter is dan zijn voorganger, er is dus echt iets gedaan met de feedback van de gebruikers!

De nieuwe Polar Grit X2 Pro bevat natuurlijk het baanbrekende Polar Elixir™, met de meest nauwkeurige polshartslagmeting (4de generatie), pols-ECG-metingen, een SpO2 sensor die de zuurstof saturatie in je bloed meet (belangrijk bij hoogte-training) en een nachtelijke huidtemperatuurmonitoring.

Prijs

De Grit X2 Pro is beschikbaar voor pre-orders op Polar.com van 20 maart tot 2 april, waarna de verkoop op alle kanalen begint vanaf 3 april, afhankelijk van beschikbaarheid.

Je kunt kiezen uit twee kleuren: Night Black of Stone-Gray voor € 749,90, of upgraden naar de Grit X2 Pro Titan in Autumn Leather en Black Silicone voor € 869,90.

Voor de ultieme ervaring bieden we een bundel aan met de standaard Grit X2 Pro en een Polar H10 hartslagsensor voor € 799,90.