Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tuur Lemmens blij met eerste zege voor nieuwe ploeg “Zwemmen ging supersnel in Poperinge”
Tuur Lemmens in de sprinttriatlon van Poperinge (foto: Tuur Lemmens RR)
Nieuws

Tuur Lemmens blij met eerste zege voor nieuwe ploeg “Zwemmen ging supersnel in Poperinge”

Tuur Lemmens won afgelopen weekend de tweede triatlon van het nieuwe seizoen, de sprinttriatlon van Poperinge, waarbij er nog gezwommen werd in binnenbad. Wij wilden aanvankelijk niet helemaal vertrouwen op de dubbele zwemtijden die in de officiële uitslag stonden, maar uiteindelijk bleek Tuur wel een supersnelle 5’16 te zwemmen. Het werd vervolgens zijn eerste triatlonzege voor zijn nieuwe team TRIGT en daar wilden wij wel het fijne van weten. “De charme van Jacques Naveau en zijn grote passie voor de triatlon overtuigde me uiteindelijk om te tekenen bij TriGT,” aldus Tuur.

“Acht mooie jaren bij Leuven”

De triatlon in Poperinge was de eerste wedstrijd van Tuur Lemmens in de uitrusting van zijn nieuwe clubg TRIGT. “Ondertussen is dit mijn negende seizoen in de triatlon,” vertelt Tuur. “Na acht mooie jaren in Leuven heb ik dan ook beslist om te veranderen naar TriGT. We hebben samen met Leuven mooie dingen bereikt zoals ons gouden jaar in 2019 toen we het BK ploegentriatlon wonnen en de T3series wonnen.”

“De echte vriendengroep en fijne sfeer waren daardoor een meerwaarde om 8 seizoenen te blijven in Leuven. Helaas kreeg ik te horen dat het bestuur van Leuven niet meer wilde investeren in het T3 topteam. Daardoor ben ik samen met mijn manager Antonio Hernaert gaan horen bij andere ploegen. De charme van Jacques Naveau en zijn grote passie voor de triatlon overtuigde me uiteindelijk om te tekenen bij TriGT.”

“De vorm zit goed”

Tuur pakte meteen een eerste overwinning mee voor zijn nieuwe club. “De triatlon van Poperinge was een leuke seizoensopener,” gaat Tuur verder. “Ik ben goed gestart afgelopen weekend. Mijn eerste race voor mijn nieuwe club kon ik onmiddellijk winnen. Door een goede zwemtijd van 5’16 op de 500 meter zwemmen, kon ik anderhalve ronde vooropblijven in het fietsen. Ze waren achter mij met zes man hard aan het werken. Uiteindelijk ging alles beslist worden in het lopen. Door een snelle wissel kon ik een kleine kloof slaan van 5 seconden. Per ronde kon ik enkele seconden uitlopen om zo als eerste over de streep te komen. In dit sterk deelnemersveld is het natuurlijk heel fijn om te zien dat de vorm goed zit” legt Tuur uit.

Met de triatlon van Poperinge is de kop eraf van het nieuwe seizoen. Maar Tuur heeft nog een aantal andere doelstellingen, ook op internationaal vlak. “De doelen voor dit jaar staan vooral op de T3 series, het BK ploegentriatlon en de Europacup triatlon in Caorle. Daar wil ik zeker een top 30 behalen. Op basis van de resultaten beslis ik met mijn trainer om eventueel nog enkele andere European Cups te starten”, aldus Tuur Lemmens.