Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck tegen Ditlev en Lange in Challenge Roth triatlon
Pieter Heemeryck in de T100 Miami triatlon (foto: PTO/That Cameraman)
Nieuws

Pieter Heemeryck tegen Ditlev en Lange in Challenge Roth triatlon

De Belgische triatleet Pieter Heemeryck heeft al een mooi triatlonprogramma voor 2024, met de T100 Triathlon World Tour van de PTO en World Triathlon én het WK Ironman in Hawaii als hoofddoelen, met tussendoor ook nog The Championship in Samorin en het EK Ironman in Frankfurt. Donderdag raakte bekend dat Pieter ook aan de start komt van de legendarische Challenge Roth, de Duitse volledige triatlon die elk jaar garant staat voor snelle tijden. Er komt overigens een echt topveld aan de start op 7 juli, met onder andere titelverdediger Magnus Ditlev en ex-Ironman wereldkampioen Patrick Lange.

Heemeryck nam vorig jaar voor de tweede keer deel in Roth (in 2019 werd hij 19de) maar gaf op na 150 km fietsen, twee weken na zijn knappe 2de plaats in de Ironman Hamburg. De Deense triatleet Magnus Ditlev verpulverde vorig jaar het wedstrijdrecord van Jan Frodeno en finishte in een onvoorstelbaar snelle 7u24’40. We kijken alvast uit naar het rechtstreekse duel met Patrick Lange en Pieter Heemeryck. Met Rudy von Berg, Leon Chevalier, Daniel Baekkegard, Clement Mignon, Jan Stratmann en Kyle Smith staan er nog heel wat toppers aan de start.

Ook bij de vrouwen komen een aantal kleppers aan de start, met als absolute topfavoriete de Duitse Laura Philipp. Zij mag het opnemen tegen onder andere Lisa Norden, Laura Siddall, Magda Nieuwoudt, Carolin Lehrieder, Laura Zimmermann en Anne Reischmann.