Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Britse triatleet wint European triatlon Cup in Quarteira, Erwin Vanderplancke loopt nog naar 11de plaats
Erwin Vanderplancke komt als 11de over de finish in de Europe Triathlon Cup in Quarteira (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Britse triatleet wint European triatlon Cup in Quarteira, Erwin Vanderplancke loopt nog naar 11de plaats

In de Europe Triathlon Cup in het Portugese Quarteira heeft de Britse triatleet Hugo Milner voor een grote verrassing gezorgd. Hij klopte onder andere Vincent Luis en pakte een indrukwekkende overwinning na een heel sterk loopnummer. Joris Basslé was mee in de kopgroep van 16 triatleten, maar het was uiteindelijk Erwin Vanderplancke die beste Belg werd na een knappe inhaalrace in de 10 km lopen.

Na 1.500 meter zwemmen zat Joris Basslé goed mee voorin, samen met een aantal Portugese triatleten en topfavoriet Vincent Luis. Terwijl de Duitse triatleet Henry Graf bij de wissel met een gebroken fietskader stond, ging Basslé mee in de kopgroep die uiteindelijk uit 16 triatleten zou bestaan. In de 40 km fietsen veranderde er niet zoveel meer. De koplopers wisselden met een 35-tal seconden voorsprong op de achtervolgende groep.

Uit die achtervolgende groep liep Erwin Vanderplancke nog een knappe inhaalrace. Die bracht hem naar een mooie elfde plaats. Voor de overwinning waren alle ogen gericht op de Fransen, en dan vooral op Vincent Luis. Ook de jonge belofte Aurelien Jem liep sterk. Maar in de slotfase was de Brit Hugo Milner absoluut de sterkste. Hij won verrassend de Europe Triathlon Cup in 1u44’04 met 15 seconden voorsprong op Vincent Luis en 26 seconden op Aurelien Jem. Erwin Vanderplancke pakte de elfde plaats in 1u45’24 op 1’20 van Milner.