Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hanne De Vet zesde in 70.3 Ironman Geelong, kwalificatie voor WK binnen
Hanne De Vet als 2de in T2 in de 70?.3 Ironman Geelong (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Hanne De Vet zesde in 70.3 Ironman Geelong, kwalificatie voor WK binnen

Triatlete Hanne De Vet is in de nacht van zaterdag op zondag Belgische tijd zesde geworden in de 70.3 Ironman Geelong en dat levert haar een slot op voor het WK 70.3 Ironman in Taupo later dit jaar. De Toyo Tires-triatlete had een sterk zwem- en fietsnummer en ging goed mee in het spoor van de Nederlandse Lotte Wilms, maar in de halve marathon moest ze wat gas terugnemen. De winst ging in Australië naar thuisatlete Ellie Salthouse die met een halve marathon in 1u20 naar de zege liep. Bij de mannen pakte de Nieuw-Zeelandse triatleet Sam Osborne de overwinning.

De Nederlandse Lotte Wilms kwam na 1.900 meter zwemmen als eerste uit het water na een snelle 22’51 met Aleisha Wesley en Hanne De Vet op net geen halve minuut. In de 90 km fietsen kwam Hanne De Vet al vrij vroeg aansluiten bij Wilms. Samen hadden ze halfweg een voorsprong van net geen minuut op Elly Salthouse. Andere favorietes zoals Grace Thek, Radka Khalefeldt en Hannah Berry volgden op anderhalve minuut. In de slotfase van het fietsen moest Hanne de Nederlandse laten gaan. Lotte Wilms wisselde met 57 seconden voorsprong op Vetje. Salthouse en Berry volgden op 1’52.

Met die kleine verschillen beloofde het een spannende halve marathon te worden. Hanne zag al snel Salthouse en Thek terugkomen maar handhaafde zich tot halfweg op de vierde plaats. Salthouse had dan al de leidersplaats overgenomen. Ellie Salthouse stormde door naar de overwinning in 4u07’18 met 58 seconden voorsprong op Grace Thek. Lotte Wilms werd derde in 4u10’22. Hanne De Vet pakte de zesde plaats in 4u12’59 op 5’40 van de winnares.

Bij de mannen was Kiwi Sam Osborne de sterkste. Hij ging bij het zwemmen aan de leiding maar in de 90 km fietsen ontstond er een grote kopgroep. En dus werd alles gespeeld in de spannende halve marathon. Met een halve marathon van 1u11’04 pakte Osborne de overwinning in 3u41’26. De Brit Thomas Bishop werd op slechts 11 seconden tweede. De Fin Henrik Goesch werd derde.