Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatleten Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert winnen heroische editie van Grand Raid in Berismenil
Triatleten Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert aan de leiding in het kajakken in de Grand Raid van Berismenil (foto: 3athlon.be)
Multisports

Triatleten Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert winnen heroische editie van Grand Raid in Berismenil

De 10de Grand Raid van Berismenil in de Ardennen is een heroïsche editie geworden met triatleten Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert als winnaars in felle wind en regen- en hagelbuien. Gelukkig brak de zon soms even door tijdens de 3 km kajakken, 24 km mountainbiken, 8 km trailrunnen, 11 km mountainbiken en 4 km run&bike, maar de atleten, die de race in duo afleggen, werden een aantal keer geteisterd door bijna winterse omstandigheden. Kris Coddens en Kris Henderieckx pakten de winst in de Grand Raid XL, een competitie met op zaterdag ook nog een trailrun van 12 km en een mountainbike race van 25 km.

Allegaert en Dieussaert gingen na 3 km kajakken al aan de leiding en zouden de koppositie niet meer afstaan. Konden Henderieckx en Coddens na 24 km mountainbiken het verschil nog beperken tot 2 minuten, dan liep de voorsprong tijdens de 8 km trailrunnen en de 11 km mountainbiken steeds verder op. Henderieckx en Coddens moesten immers vooral rekening houden met de Nederlanders Geert Van Kuijk en Koen De Leeuw die in het XL-klassement na 2 wedstrijden zaterdag een voorsprong van 45 seconden hadden. Na de eerste keer mountainbiken bedroeg het verschil nog 4 seconden, maar in de trailrun maakten de Kriskes het verschil.

Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert winnen de Grand Raid in Berismenil (foto: 3athlon.be)
Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert winnen de Grand Raid in Berismenil (foto: 3athlon.be)

De overwinning van Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert kwam tijdens de run&bike van 4 km niet meer in gevaar. De twee West-Vlaamse triatleten wonnen de Grand Raid in 3u26’54 . Kris Coddens en Kris Henderieckx werden tweede op 8’27 en pakten de eindwinst in het Grand Raid XL. Voor de derde plaats werd het nog spannend. Uiteindelijk ging het brons naar de heroptredende Floris Huyben en Tom Cockaerts. De Nederlanders Van Kuijk en De Leeuw werden vierde en pakten de tweede plaats in het Grand Raid XL klassement.

Kris Coddens en Kris Henderieckx winnaars van de Grand Raid XL (foto: 3athlon.be)
Kris Coddens en Kris Henderieckx winnaars van de Grand Raid XL (foto: 3athlon.be)

Op de korte afstand waren Dieter Roelandt en Stijn Botteldoorn de snelsten over 1,5 km kajakken, 19 km mountainbiken, 5 km trailrun en 4 km run&bike. Ze hadden maar liefst 13 minuten voorsprong op Gert Van Winkel en Paul Gabriels. Berten De Keyser en Floris De Keyser werden derde.

Straks volgen nog updates over de vrouwen en de mixed duo’s.

Uitslagen Grand Raid Berismenil 2024