Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche wint halve marathon in Gent, Frederik Van Lierde loopt nieuw PR op marathon
Frederik Van Lierde gegangmaakt door zijn broer Vincent in de beginfase van de Sofico Gent Marathon (foto: David Pintens)
Multisports

Kenneth Vandendriessche wint halve marathon in Gent, Frederik Van Lierde loopt nieuw PR op marathon

Tussen de 15.000 atleten die zondag de Sofico Gent Marathon liepen, zaten heel wat triatleten. De meeste aandacht ging uit naar ex-wereldkampioen Ironman Frederik Van Lierde. Die liep naar een 12de plaats, goed voor een nieuw persoonlijk record van 2u37’34. Triatleet Joren Van Dorpe was de snelste Belg met een tweede plaats in 2u28’38. Op de halve marathon pakte Kenneth Vandendriessche, in volle voorbereiding op de Ironman Zuid-Afrika, de overwinning in 1u08’57.

Triatleet tweede in marathon

De winst ging in de Gentse stadsmarathon naar de Japanner Fukuda Yudai die na 2u22’01 in de topsporthal finishte. Aanvankelijk liep helleveeg Simon Stevens, die al een paar keer op het podium van de Hel van Kasterlee stond, lang in tweede positie maar hij zakte in de slotfase terug naar een uiteindelijke zesde plaats in 2u34’58. Joren Van Dorpe, vorig jaar nog derde in de M18 age group in de Ironman Emilia-Romagna, pakte de tweede plaats over. De jonge triatleet finishte als tweede in 2u28’38.

Nieuw PR voor Frederik Van Lierde

Frederik Van Lierde liep in Gent zijn eerste losse marathon, zonder eerst 3,8 km te zwemmen en 180 km te fietsen. In twee Ironmans had hij al een 2u42 laten noteren, nu ging hij op zoek naar een nieuw persoonlijk record, als het even kon onder de 2u40 van papa Roger. Frederik lag lang op schema voor een 2u33 maar moest in de laatste kilometers het tempo laten zakken. Met een knappe 2u37’34 pakte hij zijn nieuwe persoonlijke record en de twaalfde plaats.

Uitslag Sofico Gent Marathon 2024

Kenneth Vandendriessche wint halve marathon

Op de halve marathon pakte Kenneth Vandendriessche stevig uit. Pas terug van een stevige triatlonstage op Lanzarote liet de West-Vlaamse triatleet zien dat hij in vorm begin te geraken voor de Ironman Zuid-Afrika, zijn eerste hoofddoel van het triatlonseizoen. Kenneth stormde naar de overwinning in een mooie 1u08’57. Daarmee had hij 55 seconden voorsprong op de Spanjaard Felipe Severino. De Nederlander Danny Huibregtse werd derde op 2’10. Triatleet Noury Vanmanshoven pakte een zeer mooie vierde plaats in 1u11’52.

Uitslag Sofico Gent Halve Marathon 2024