Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Negen landen gekwalificeerd voor Mixed Team Relay triatlon op OIympische Spelen in Parijs
Belgian Hammers Jolien Vermeylen, Arnaud Mengal, Jelle Geens en Claire Michel stralen na de 3de plaats in de Mixed Team Relay triatlon in Parijs (foto: World Triathlon)
Nieuws

Negen landen gekwalificeerd voor Mixed Team Relay triatlon op OIympische Spelen in Parijs

World Triathlon heeft maandag de zes landen bekendgemaakt die naast het al gekwalificeerde Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittanië zich gekwalificeerd hebben voor de Mixed Team Relay triatlon op de Olympische Spelen in Parijs. Het is opvallend dat World Triathlon dus blijft vasthouden aan 25 maart als deadline day voor de Mixed Team Relay terwijl de WTCS triatlons van Abu Dhabi van twee weken geleden geannuleerd werden door het verwachte noodweer. Op die manier is er nauwelijks nog iets veranderd aan de Mixed Team Relay ranking. Voor de Belgian Hammers wordt het nog even wachten, maar met voorlopig 4 individuele triatleten die op koers liggen voor kwalificatie voor Parijs 2024 ziet het er alsnog goed uit.

Frankrijk had zich als gastland al geplaatst voor de Mixed Team Relay. Duitsland en Groot-Brittanië pakten op het WK Mixed Team Relay in 2022 en 2023 een rechtstreeks olympisch ticket. Daar komen nu zes landen bij, die naast een startplaats in de Mixed Team Relay nu ook zeker zijn van twee individuele triatleten bij de mannen en twee bij de vrouwen voor Parijs. Het gaat om Nieuw-Zeeland, Australië, Zwitserland, Verenigde Staten, Italië en Portugal, landen die op 25 maart in de top-9 van de MTR-ranking staan.

België staat op de 14de plaats maar met Claire Michel, Jolien Vermeylen, Marten Van Riel en Jelle Geens stevig in de top-50 van de olympic ranking ziet het er alsnog goed uit voor onze Belgian Hammers. Landen die 2 vrouwen en 2 mannen afvaardigen in Parijs worden immers toegevoegd aan het startveld van de Mixed Team Relay. Andere landen, zoals Nederland, die op dit moment slechts 17de staan in de olympic ranking, krijgen nog een ultieme kans in Huatulco op 17 mei. De drie landen die dan het podium halen van het olympisch kwalificatie-evenement mogen ook naar Parijs.