Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatlete wint halve finale en wordt 7de in indoor World Cup triatlon Lievin
Veel spektakel in de indoor World Cup triatlon van Lievin (foto; World Triathlon)
Nieuws

Belgische triatlete wint halve finale en wordt 7de in indoor World Cup triatlon Lievin

Ultrakorte en spectaculaire wedstrijden, een vol indoor atletiekstadion, een geweldige sfeer én een Belgische triatlete in de top-10: de World Cup triatlon in het Franse Lievin oversteeg volledig de verwachtingen zaterdag. Het is de enige manche van de wereldbeker triatlon, het op 1 na hoogste niveau binnen World Triathlon, die in een overdekte hal wordt gehouden. Jolien Vermeylen pakte een knappe zege in haar halve finale en werd uiteindelijk zevende na een felle strijd in de finale. De Duitse Laura Lindemann pakte de zege. Bij de mannen zorgde de Noor Vetle Thorn voor de absolute verrassing in een topveld.

Met 150 meter zwemmen in het indoor zwembad op het middenplein, 3 km fietsen of 15 rondjes op de atletiekpiste en 5 rondjes en in totaal 1 km lopen, waren het ultrakorte wedstrijdjes die telkens rond de 10 minuten duurden. De dag was echter goedgevuld met de kwalificaties, herkansingen, halve finales, A-finales en B-finales.

Jolien Vermeylen wint halve finale

Jolien Vermeylen was de enige Belgische triatlete in Lievin. Hoewel de wedstrijd in Frankrijk dichtbij is, kozen andere atleten onder andere voor stages en bovendien is het ultrakorte format van de World Cup in Lievin niet ieders ding. Vermeylen deed het in de voorgaande edities in Lievin al uitstekend en was ook dit jaar op dreef. In haar kwalificatiereeks was ze mee in een kopgroepje van zes en de vijfde plaats leverde haar een vlotte kwalificatie op voor de halve finale.

In de halve finale pakte Jolien zelfs de overwinning. Ze haalde het met 4 seconden voorsprong van de Duitse Lena Meisner en de ex-wereldkampioene Georgia Taylor-Brown. De finale werd een spectaculaire wedstrijd, met Jolien Vermeylen die lang meespeelde voor de overwinning. In een indrukwekkend sterk startveld, met onder andere ook olympisch kampioene Gwen Jorgensen, kwam alles aan in het lopen. Jolien liep naar een mooie zevende plaats op 10 seconden van winnares Laura Lindemann. De Duitse haalde het in de spurt tegen Georgia Taylor-Brown en Gwen Jorgensen.

Uitslag World Cup triatlon Lievin 2024 vrouwen

Verrassende Noorse zege

Vetle Thorn wint de World Cup triatlon in Lievin (foto: World Triathlon)
Vetle Thorn wint de World Cup triatlon in Lievin (foto: World Triathlon)

Bij de mannen waren in de finale met 12 alle ogen gericht op de 4 Franse triatleten, maar zij lieten zich verrassen door de Noor Vetle Thorn die in een langgerekte spurt met 5 atleten de overwinning pakte voor topfavoriet Vincent Luis. Noorwegen pakte ook het brons met Casper Stornes die het haalde voor de Hongaar Csongor Lehmann en de Duitser Tim Hellwig. Er deden geen Belgische mannen mee in Lievin.

Uitslag World Cup triatlon Lievin 2024 mannen