Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Polar Vantage V3 , een zeer complete alleskunner met stijl.
Gear

Polar Vantage V3 , een zeer complete alleskunner met stijl.

Net voor we de wintermaanden ingingen bracht Polar met de Vantage V3 de nieuwste versie uit van hun ultieme sporthorloge. Wij gingen er voorbije maanden intensief mee aan de slag en focusten ons bij de review op enkele van de vele functies dat deze horloge ter beschikking heeft. Vooral de nieuwe GPS functie scoorde zeer hoog alsook het stijlvolle ontwerp viel bij ons zeker in de smaak.

AMOLED scherm

Het valt meteen op: de Vantage V3 ziet er echt zeer knap uit. Het display is een AMOLED scherm waarbij het gebogen glas mooi doorloopt wat het horloge een zeer mooie uitstraling geeft en ook mooi rond smallere polsen past, goed nieuws dus voor de dames die vonden dat de vorige versies er ietwat robuust uitzagen. Net zoals bij z’n voorganger heeft deze horloge ook 5 knoppen en een touchscreen dus voor gebruiksgemak moesten we niet echt aanpassen.

GPS functie is top en Komoot / Strava vriendelijk

Een belangrijke update van deze Vantage V3 was het gebruik van dual frequency GPS alsook de mogelijkheid om offline kaarten te raadplegen. Akkoord, het was voor ons even zoeken hoe het werkte om kaarten te uploaden maar eenmaal we vonden hoe we alles moesten instellen via de Polar Flow app ging erna alles vanzelf. Om jullie toch even op weg te helpen, ga in je app naar apparaten, vervolgens ga je naar de Vantage V3 en onder het menu druk je op de tap toevoegen / wijzigen waarna je de router terugvindt die je zelf uploadde of opmaakte via je geconnecteerde Strava of Komoot app. Vergeet daarna wel niet je horloge nog eens te synchroniseren want de route gaat nu eenmaal niet vanzelf op het Vantage V3 tevoorschijn komen. Wij raden alvast aan om routes via Komoot of Strava op te maken en deze vervolgens te selecteren in je Polar Flow app, zeer gebruiksvriendelijk.

Kaarten uploaden is een ding maar hoe verloopt het navigeren. Ook hier waren we zeker onder de indruk. De kaart die je op je scherm ziet is zeer duidelijk en gebruiksvriendelijk. Je kan kiezen om vanaf het startpunt te beginnen of het punt dat dichtst bij jou op de route ligt. Ook de begeleiding om naar huis te gaan wanneer je een route onderbreekt verloopt feilloos. Wij lieten enkele ultrarunners die niet vertrouwd waren met Polar de Vantage V3 uitproberen en ook zij waren zeer positief over de GPS-functie en vonden daarnaast het overzicht van de afgelegde en de nog komende hoogtemeters zeer belangrijk. Goed werk dus Polar!

Ook in accuraatheid van de GPS en afstandsmeting heeft Polar met het vernieuwde model grote stappen gezet. Tussen gebouwen krijgen we geen enkele onderbreking meer en vliegensvlug vindt de sporthorloge de nodige satellieten zodat je meteen je loopsessie kan beginnen.

Uitgebreide analyses en tests

Zoals we van de vorige modellen gewoon zijn blinkt Polar ook met dit model uit met de verschillende en duidelijke cijfers na je trainingssessie zodat je deze zeer uitgebreid kan analyseren. Het nieuwe AMOLED scherm staat je zelf toe dit rechtstreeks te doen op je sporthorloge. Het enige wat we nog ietwat missen is begeleiding vanuit het Polar programma zelf. Als je zelf het nodige verstand van trainingsleer hebt kan je alles alvast zeer goed analyseren maar voor wie hier niet veel kaas van gegeten heeft kunnen we ons wel voorstellen dat de vele cijfers soms wel wat vragen oproepen. Wanneer je met een coach werkt dan verricht deze vantage V3 wel heel wat essentieel werk om de schema’s op verder te bouwen.

Ook de nodige tests zijn aanwezig in de vantage V3 waarbij ook de nieuwe ECG-test of electrocardiogram. Akkoord, zoals Polar vermeldt is deze test niet bedoeld voor medische doeleindes maar het kan je wel een indicatie geven wanneer er een onregelmatigheid is bij je hartslag. Er zijn wel wat non-believers voor deze functie maar dan is het gewoon zeer simpel: gebruik ze gewoon niet. Wij vinden het zeker geen slechte toevoeging omdat het zeer gebruiksvriendelijk en helemaal niet tijdrovend. Dankzij de meetfunctie die ingewerkt is in de rode toets linksboven heb je al na 30 seconden een resultaat. Hoe de test in zijn werk gaat legt de Vantage V3 je zelf in detail uit wanneer je de functie activeert.

Synchronisatie blijft pijnpunt, zwemmen helemaal zonder zorgen

Zoals we eerder al vermelden werkt ook deze Vantage V3 opnieuw samen met de Polar Flow app. Eenmaal geconnecteerd is dit een zeer handige en gebruiksvriendelijke tool om je horloge naar je persoonlijke voorkeur in te stellen alsook je trainingsresultaten door te sturen naar de verbonden apps zoals trainingspeaks of Strava. Maar bij die connectie tussen de Polar Flow app en je sporthorloge knelt opnieuw het schoentje: het gebeurt niet altijd feilloos.

Net zoals bij de vorige modellen gebruikt je knop linksonder om je sporthorloge te synchroniseren met de Flow app maar ook hier biedt dit geen garantie dat je connectie altijd tot stand komt. Soms schakelen we de bluetooth functie van onze smartphone even uit of sluiten we de app even af en dan komt de connectie er dan toch. Na weken testen vinden we geen constante en dit had toch wel gemogen. Misschien dat een update soelaas biedt?

Wat wel opnieuw top werkt is de zwemfunctie, zowel binnen als buiten. Waar bij het eerste model de afstand bij het binnenzwemmen te wensen overliet is dat bij deze Vantage V3 geen enkel probleem meer. Over het buitenzwemmen zouden we jullie graag meer vertellen maar in de wintermaanden kozen we er toch voor om de zwemkilometers binnen af te werken. Omdat de GPS -functie nog verder is verbeterd verwachten we ook bij het zwemmen dan ook geen enkele probleem.

Dit maakt dus dat ook het sportprofiel triathlon binnen de horloge je perfecte metgezel is om al je tijden nauwkeurig te meten wanneer je tijdens je eerstvolgende wedstrijd van start gaat! Vergeet wel niet tussen iedere discipline even de toets in te drukken wanneer je van de ene naar de andere sporttak overgaat.

Polshartslag en batterij duidelijk aangepakt

Wat een pijnpunt blijft voor vele sporthorloges is de polshartslagmeting. De Vantage V3 zou ook dit probleem aangepakt hebben en zeker bij rustige trainingen (indoor gymsessies, fietsritten en rustige loopsessies) zien we dat dit zeker het geval is. De vernieuwde sensor doet dus zeker zijn werk. Alleen merken we wanneer we de intensiteit de hoogte injagen bij loopsessies dat de hartslag toch niet altijd blijkt te kloppen en dan verkiezen we om terug over te gaan naar een hartslagband rondom de borst. Het werkt nu eenmaal veel accurater en dat blijft toch wel de essentie. Overal gezien zijn we wel zeer te spreken over de polshartslag meting van de V3.

Tenslotte willen we nog even stilstaan bij de batterijprestatie van de sporthorloge. Deze is gewoonweg top. Zonder zorgen kunnen we de lange trainingssessies aanvatten en wanneer we dagelijks onze workouts doen zitten we op het einde van de week nog altijd zonder een lege batterij. Wanneer je batterij trouwens leeg is dan heb je binnen de 2 uur laden opnieuw een volle batterij.

Ons verdict

Vol verwachtingen gingen we met de opvolger van de Vantage V2 aan de slag en ook deze keer wist Polar ons te overtuigen van het kunnen van hun topmodel. De verbeterde gps-functies alsook het nieuwe scherm zijn absolute meerwaardes waarover de V3 beschikt.

De Vantage V3 is niet alleen een zeer knap accessoire maar is over het algemeen een zeer betrouwbaar en geavanceerd instrument voor duursporters waarbij analyses van hun dagelijkse trainingen zeer belangrijk zijn.