Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van der Poel daags na Ronde van Vlaanderen alweer op de fiets én op de loopschoenen
Matthieu Van der Poel zit een dag na de Ronde van Vlaanderen alweer op de fiets (foto; Strava Freddy Ovett RR)
Nieuws

Van der Poel daags na Ronde van Vlaanderen alweer op de fiets én op de loopschoenen

Geen Scheldeprijs voor Mathieu Van der Poel, want de wereldkampioen wielrennen trok daags na zijn knappe overwinning in de Ronde van Vlaanderen alweer naar Spanje waar hij op de fiets kroop voor een kleine 80 km met bijna 1.000 hoogtemeters. Maar het meest opvallende voor ons was de recovery run die Matthieu deed in Spanje. Hij liep 13,5 km in iets meer dan een uur, in een tempo van 4’36 per kilometer.

Van der Poel doet wel meer looptrainingen. Onlangs beloofde hij nog aan Average Rob dat hij ooit een Ironman triatlon wil doen. Een dag na de Ronde van Vlaanderen zag het lopen er overigens best wel goed uit. Samen met Freddy Ovett, een bekende Zwifter en vriend van Van der Poel, stapte hij de fiets op voor een rit van bijna 80 kilometer. Ondanks de bijna 1.000 hoogtemeters reden de mannen nog steeds een gemiddelde van 31,4 kilometer per uur. Blijkbaar was dat nog te weinig van het goede een dag na de Ronde, want daarna liepen beide mannen nog 13,5 kilometer aan een tempo van 4’36 per kilometer. Wie weet neemt MVDP wel een voorbeeld aan Cam Wurf die vorig jaar na Parijs-Roubaix, waar Van der Poel zondag aan de start komt, nog een stevige looptraining deed.

Hieronder vind je de beide Strava-files:

Recovery loopje van 13 km/uur

Recovery Ride met 941 hoogtemeters