Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
FORM Smart Swim 2, navigate en hartslag registratie in open water.
Gear

FORM Smart Swim 2, navigate en hartslag registratie in open water.

FORM, het toonaangevende sport technologiebedrijf, dat baanbrekend is in realtime visuele feedback tijdens het zwemmen, is verheugd de lancering aan te kondigen van zijn langverwachte tweede generatie smart zwembril: de FORM Smart Swim 2. Als ontwikkelaar op het gebied van slimme zwembrillen biedt FORM opnieuw geavanceerde oplossingen aan zowel triatleten als zwemmers van alle niveaus. Wij waren alvast zeer enthousiast over de Smart 1 en zijn dan ook zeer benieuwd welke vernieuwingen er nu zijn bij de FORM Smart Swim 2.

Geïntegreerde harslagmeting

Er zijn twee belangrijke update bij de FORM Smart Swim 2 ten opzichte van zijn voorganger: een geïntegreerde hartslagsensor alsook de aanwezigheid van een digitaal kompas.

Een baanbrekende geintegreerde hartslagsensor biedt een betrouwbare en nauwkeurige manier om de hartslag in het water te monitoren, waardoor real-time hartslag-gebaseerde zone-training toegankelijk wordt voor alle zwemmers. Het is dus niet meer nodig om een externe hartslagmeter te monteren aan de band van je zwembril.

SwimStraight is uitgerust met een uniek digitaal kompas en vergroot het zelfvertrouwen bij het zwemmen in open water. Zwemmers kunnen zo de richting volgen die de bril hun aanwijst en dit vermindert dus koersafwijkingen en verbetert de algehele zwemefficiëntie. Voor trainingsdoeleinden zijn we hier uiteraard zeer benieuwd naar hoe accuraat dit werkt, op wedstrijdvlak zien we het wel niet gebeuren dat dit zal toegelaten worden uiteraard.

Compacter

De afgelopen vier jaar heeft het FORM-team zijn industriële ontwerpaanpak verfijnd om de prestaties verder te optimaliseren maar ook om het ontwerp nog verder aan te passen naar een compactere zwembril.

Vooral het ’technische blokje’ naast het brilglas is iets wat meteen opvalt en uiteraard essentieel is voor alle nodige berekeningen die je binnen het scherm kan aflezen. Maar deze omvang werd wel aanpakt en is bij de Smart Swim 2 een 15% kleiner dan zijn voorganger wat een slanker, meer hydrodynamisch ontwerp oplevert.

Omdat comfort absoluut noodzakelijk is, passen nieuwe gepatenteerde oogafdichtingen nu bij de contouren van een grotere verscheidenheid aan gezichtsstructuren. Verlengde poten bieden een nieuw verbindingspunt voor de riem van de bril voor verbeterde stabilisatie. Net zoals bij het eerste model zijn ook 5 verschillende neusbruggen meegeleverd om zo de bril perfect de fitten naar jouw wensen.

Prijs

Met een richtprijs van €249 heeft FORM zelf ook wat gewerkt aan zijn prijs van de Smart Swim 2 want het product komt 30€ goedkoper dan zijn voorganger op de markt. Wij zijn alvast zeer benieuwd naar de updates en verlangen zo nog meer naar het goede weer om met onze nieuwe zwembril het open water in te duiken.