Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe cockpit, cleane look en erg aero: Canyon lanceert betaalbare Speedmax CF triatlonfiets
De gloednieuwe Canyon Speedmax CF triatlonfiets (foto: Canyon)
Extra

Nieuwe cockpit, cleane look en erg aero: Canyon lanceert betaalbare Speedmax CF triatlonfiets

Canyon lanceert deze week de gloednieuwe aerodynamische Canyon Speedmax CF triatlonfiets, met vooral de volledige nieuwe CP0041 cockpit als blikvanger. De fiets heeft ook een erg cleane look dankzij de volledige kabelintegratie. De Canyon Speedmax is al jaren één van de meest populaire triathlonfietsen, zo niet dé populairste, maar met de vernieuwde Speedmax CF daarnaast ook een verrassend betaalbare triatlonfiets.

Al meer dan tien jaar viert de Speedmax – onder andere dankzij topatleten als Jan Frodeno, Sam Laidlow, Chelsea Sodaro en Patrick Lange – succes na succes, maar ook bij Age Groupers is dat het geval. Bij wedstrijden over de hele wereld is de Speedmax steevast oververtegenwoordigd. Volgens Canyon komt het succes van de Speedmax CF door de aerodynamica van wereldklasse – de fiets zou momenteel zelfs sneller zijn dan de Speedmax CF SLX waarmee Frodeno in 2019 Kona won – maar ook door kleinere vernuftigheden zoals bijvoorbeeld de opbergmogelijkheden voor gear en nutrition. De fiets is al jaren doorontwikkeld en daar wordt nu – met de nieuwe modellen – weer een schepje bovenop gedaan.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe Speedmax CF line-up heeft Canyon gekeken naar de setups van de beste profatleten ter wereld en vanuit die ideeën wordt onder andere de gloednieuwe CP0041 cockpit gelanceerd, inclusief dus kabel-integratie. “De voordelen van geïntegreerde cockpitontwerpen zijn groot en algemeen bekend – ze zijn esthetischer, effectiever en ze besparen belangrijke watts in vergelijking met een traditioneel ontwerp met extern verlegde kabel”, aldus Moritz Hief, Junior Product Manager Road bij Canyon.

‘Onze visie: democratisering van prestaties’

“We gebruiken al jaren een volledig geïntegreerd cockpitontwerp op de Speedmax CFR, waar onze profs op rijden. Met de nieuwe Speedmax CF willen we nog meer atleten laten profiteren van deze pro-gedreven ontwikkelingen, door ze voor iedereen beschikbaar te maken. Wat echt interessant is, is dat we op deze manier een rechtstreekse lijn van de fietsen van onze topatleten kunnen doortrekken naar de fietsen die Age Groupers veelvuldig gebruiken, bij races over de hele wereld. Het is een visie die we democratisering van prestaties noemen en we zijn er trots op dat die visie werkelijkheid wordt,” vervolgt Hief.

Canyon Speedmax CF 7 (Foto: Canyon)

Naast de verbeterde integratie is de CP0041 cockpit ook compatibel met een nieuw door Canyon ontworpen drinksysteem. Met een inhoud tot 750 ml vloeistof, een perfecte aanvulling op de aeroframes van de Speedmax CF en een ‘drinkrietje’ dat veilig aan de cockpit kan worden bevestigd met behulp van een geïntegreerde magneet, kunnen atleten profiteren van snel toegankelijke hydratatie zonder aerodynamische nadelen en zonder dat ze überhaupt uit hun aero-positie moeten komen.”

De nieuwe Speedmax CF-modellen

De nieuw gepresenteerde Speedmax CF komt in twee ‘builds’ die, zeker als je dit afzet tegen de concurrentie, opvallend betaalbaar zijn.

-De Speedmax CF 7 (links) is uitgerust met mechanisch schakelen (Shimano 105) en een 4iiii Precision Slim vermogensmeter. Dit model heeft een adviesprijs van 3.999 euro.

-De Speedmax CF 7 AXS (rechts) is uitgerust met een SRAM Rival AXS schakelsysteem, in de as geïntegreerde powermeters en SRAM’s Vuka Shift AXS draadloze aerobar schakelsysteem. Dit model heeft een adviesprijs van 5.499 euro.

Beide modellen zijn voorzien van DT Swiss’ ARC 1600 Spline wielen. De nieuwe Canyon Speedmax CF is te bekijken en/of per direct te bestellen via de website van Canyon. Voor meer informatie kun je ook altijd terecht in de gloednieuwe Canyon Factory Service in Rotselaar.

Canyon Speedmax CF 7 (links) en Canyon Speedmax CF 7 AXS (rechts)