Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen extra controle op stayeren in 70.3 Ironman Oceanside door technische problemen met RaceRanger
Het Raceranger systeem op de Scott triatlonfiets van Sebastian Kienle in de Challenge Wanaka (foto: Raceranger RR)
Nieuws

Geen extra controle op stayeren in 70.3 Ironman Oceanside door technische problemen met RaceRanger

Ironman en RaceRanger hebben last minute moeten besluiten om het anti-drafting systeem van RaceRanger niet te gebruiken in de 70.3 Ironman Oceanside, de eerste triatlon van de nieuwe Ironman Pro Series, die zaterdagmiddag 15 u. Belgische tijd van start gaat. Een probleem met de firmware bij de nieuwe generatie RaceRanger zorgt er voor dat het systeem, dat triatleten met lichtsignalen waarschuwt als ze in de zogenaamde drafting-zone komen, niet correct werkt. Het is zowel voor Ironman als voor RaceRanger een tegenvaller, want met bijna 80 pro-triatleten bij de mannen en bijna 40 pro-triatletes bij de vrouwen wordt het erg druk op het fietsparcours.

RaceRanger zette eerder al hun anti-drafting systeem succesvol in tijdens Challenge triatlons en de wedstrijden van de T100 Triathlon World Tour van PTO en World Triathlon. In Oceanside zou het systeem voor het eerst in de nieuwe Ironman Pro Series ingezet worden. RaceRanger heeft daarvoor een nieuwe generatie RaceRanger systemen ontwikkeld, maar die vertoonden in de laatste dagen voor de wedstrijd nog wat mankementen. RaceRanger deed er nog alles aan om het firmware probleem op te lossen, maar uiteindelijk is besloten om het systeem zaterdag niet te gebruiken. Ironman zet wel technical officials van USAT in, de Amerikaanse triatlonfederatie, om op het stayeren te controleren.

Onder andere Jelle Geens komt zaterdag aan de start van de halve triatlon in Oceanside.