Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuw-Zeelandse triatleet niet onder de indruk van haaien tijdens zwemverkenning 70.3 Ironman Oceanside
Braden Currie bij Breakfast With Bob in Oceanside (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Nieuw-Zeelandse triatleet niet onder de indruk van haaien tijdens zwemverkenning 70.3 Ironman Oceanside

De Nieuw-Zeelandse triatleet Braden Currie, die zaterdag aan de start komt van de 70.3 Ironman Oceanside, werd tijdens de verkenning van het zwemparcours gespot met een aantal haaien onder hem. De triatleet zelf had de haaien niet opgemerkt, wel de drone die boven hem vloog. Die zag duidelijk een aantal haaien onder de Kiwi zwemmen. Toen Braden Currie met die informatie geconfronteerd werd, was hij allesbehalve onder de indruk. “Er zijn grotere en ergere dingen dieper in het water om je zorgen over te maken,” lachtte hij bij Bob Babbitt in Breakfast With Bob.

Het zou overigens gaan om zandhaaien of zandtijgerhaaien die veel voorkomen voor de kust van Oceanside en die op zich ongevaarlijk zijn voor de mens. Alleen als ze zelf aangevallen worden, durven de zandhaaien agressief te worden, maar er zijn geen aanvallen van zandhaaien bekend op mensen. De 37-jarige Braden Currie liet er zich alleszins niet door uit het lood slaan bij Breakfast With Bob. “De haai zag waarschijnlijk hoe vlot ik door het water bewoog en hij besloot me te volgen,” lachtte de Kiwi. Je ziet het fragment uit Breakfast with Bob hieronder: